Willian in voetsporen Cech en David Luiz na langverwachte transfer

Reacties

De transfer van Willian naar Arsenal is officieel. De 31-jarige Braziliaan kondigde onlangs zijn transfervrije vertrek bij Chelsea aan en gaat volgend seizoen aan de slag bij de stadgenoot. Willian tekent voor liefst drie seizoenen.

Willian in voetsporen Cech en David Luiz na langverwachte transfer
© Pro Shots

Willian maakte in 2013 de overstap van Anzhi Makhachkala naar Chelsea en stond sindsdien liefst zeven jaar onder contract bij Stamford Bridge. Als het aan de Braziliaan had gelegen, waren daar nog drie seizoenen bij gekomen, maar Chelsea zag het niet zitten om een dertiger nog een langdurig contract te geven. Arsenal was daar wel toe bereid.

Met zijn transfer naar Arsenal treedt Willian in de voetsporen van vijf andere spelers die deze eeuw de overstap maakten van Chelsea naar Arsenal. William Gallas was in 2006 de eerste. Lassana Diarra volgde in 2007, waarna ook Yossi Benayoun (op huurbasis in 2011), Petr Cech (2015) en David Luiz (2019) nog de overstap maakten van Stamford Bridge naar The Gunners. Willian is na Pedro de tweede aanvaller die deze zomer transfervrij vertrekt bij Chelsea, iets wat goed nieuws is voor nieuwkomer Hakim Ziyech.

Op Instagram kondigde Willian afgelopen week al zijn afscheid aan bij Chelsea. 'Het waren zeven geweldige jaren', schreef Willian. 'Toen ik in augustus 2013 een aanbieding van Chelsea kreeg was ik ervan overtuigd dat dit de club was waar ik moest gaan spelen. Nu weet ik zeker dat dit de juiste beslissing is geweest. Nu is de tijd gekomen om verder te gaan. Ik vertrek met opgeheven hoofd, in de wetenschap dat ik hier prijzen heb gewonnen en altijd mijn best heb gedaan in het Chelsea-shirt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.