Willem II loopt weg bij de concurrentie met ruime zege in topper

Willem II heeft vrijdagavond de Keuken Kampioen Divisie-topper tegen FC Emmen met 3-0 gewonnen door een doelpunt van Jeredy Hilterman en twee van Jeremy Bokila. De ploeg van Peter Maes staat nu zes punten los bovenaan de ranglijst, want Roda JC Kerkrade verloor ook, op bezoek bij FC Dordrecht.

Willem II
Willem II
3 - 0
FC Emmen
FC Emmen

De topper in de Keuken Kampioen Divisie beloofde op voorhand veel, maar de eerste helft in het Koning Willem II Stadion was toch ietwat teleurstellend. De beste kansen waren voor Ringo Meerveld (in de handen van Jan Hoekstra) en Piotr Parzyszek (op de lat gekopt), de ruststand derhalve 0-0. Even na de pauze deed Jeredy Hilterman voor hoe je wél een voorzet tot assist promoveert. Op aangeven van Nick Doodeman opende hij de score.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Emmen was in ondertal omdat Desley Ubbink op de grond lag, en invaller Jeremy Bokila maakte van het numerieke overwicht gretig gebruik om de wedstrijd te beslissen met de 2-0, even later maakte hij zelfs nog 3-0. De Tricolores van Peter Maes hebben tien van de laatste elf wedstrijden gewonnen en slaan nu een gat naar de achtervolgers in de Eerste Divisie.

FC Groningen
2 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De ploeg van Dick Lukkien leek met twee zeges op rij het lek eindelijk boven te hebben, maar tegen VVV-Venlo ging het al snel weer mis. Michail Kosidis zette de Noord-Limburgers op voorsprong. De thuisploeg stormde, kreeg ook echt wel kansen, maar ging desondanks op achterstand de rust in. Het duurde tot diep in de tweede helft voordat er orde op zaken werd gesteld.

De kansen waren er wel geweest, en uit een vrije trap van Laros Duarte was het twintig minuten voor tijd eindelijk raak. FC Groningen wilde nu meer, en daar hoefde het niet lang op te wachten. Enkele minuten na de gelijkmaker zette Jorg Schreuders zijn ploeg op het winnende spoor. VVV vocht er nog wel voor, maar kon de pret in de Euroborg niet meer drukken: het bleef 2-1.

FC Dordrecht
2 - 0
Roda JC Kerkrade

Aan de Krommedijk zagen we twee ploegen die het over het algemeen goed doen, maar niet in hun beste vorm verkeren. FC Dordrecht had bij de rust de voorsprong door nog maar eens een goal van René Kriwak. De missie voor de Limburgers werd moeilijker door een rode kaart na een onbezonnen overtreding van Sami Ouaissa. Het lukte dan ook niet, Kriwak velde het vonnis met zijn tweede goal. Door de nederlaag van FC Emmen blijft de ploeg van Bas Sibum wel tweede.

Helmond Sport
3 - 2
ADO Den Haag

Het venijn zat hem in Noord-Brabant niet in de staart, maar eerder in de kop: Arno Van Keilegom en Martijn Kaars scoorden allebei binnen tien minuten. Henk Veerman halveerde de achterstand halverwege de eerste helft, en even voor het uur kopte de Volendammer zijn ploeg langszij.

ADO wilde na die gelijkmaker graag meer, maar moest tien minuten voor tijd pas op de plaats maken. Giannis Botos versierde een strafschop, Kaars schoot raak en won met zijn veertiende goal van het seizoen een wasdroger. Behalve Helmond Sport kende de avond dus nog een winnaar: de plaatselijke witgoedhandelaar in Helmond gaat een prachtige week tegemoet.

TOP Oss
TOP Oss
0 - 1
De Graafschap

Devin Haen zette De Graafschap al vroeg op voorsprong in het Frans Heesen Stadion, nog voordat de meegereisde Superboeren hun plek in de arena hadden gevonden. Zij waren bewust later, om te protesteren tegen beperkende maatregelen voor uitsupporters. De Achterhoekers moesten daardoor lang wachten voordat ze nog eens konden juichen: tot het laatste fluitsignaal welteverstaan. Het bleef 0-1, dus Jan Vremans ploeg handhaaft zich in de subtop, TOP blijft hekkensluiter.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 2
FC Eindhoven

Henk de Jong is terug en alles in het Cambuurstadion ruikt weer naar bosviooltjes, maar FC Eindhoven was niet van plan zich zonder meer gewonnen te geven. Na een halfuur scoorde Evan Rottier voor de bezoekers. Cambuur ging stormen en kreeg genoeg kansen om zijn gelijkmaker te verdienen, al was de door Milan Smit (wie anders?) benutte strafschop wel een goedkoop toegekend exemplaar. Cambuur drukte en kwam uiteindelijk ook voor, door een goal van Michael Breij. Invaller Joey Sleegers redde alsnog een punt voor de mannen van de Aalsterweg.

MVV Maastricht
4 - 0
Jong AZ
Jong AZ

MVV vond in Jong AZ een prima tegenstander om de kater van de verloren Limburgse derby mee weg te spoelen. De Alkmaarse beloften boden weinig weerwerk en zagen hoe Koen Kostons en Bryan Smeets al in het eerste kwart voor een veilige marge zorgden. In het slot schoten de Sterrendragers van Maurice Verberne er nog twee bij: Dailon Rocha Livramento en nogmaals Smeets zorgden voor een riante marge.

FC Den Bosch
3 - 3
Jong Ajax
Jong Ajax

Ook in de Brabantse hoofdstad bood het openingskwartier vuurwerk. De Pool Kacper Kostorz had FC Den Bosch aan een 2-0 voorsprong geholpen, Tristan Gooijer deed wat terug voor de Ajax-beloften van Dave Vos. Rik Mulders herstelde de marge van twee goals voor de ploeg van Tomasz Kaczmarek.

Daarna viel het heel lang stil in De Vliert, totdat Gooijer de Amsterdamse beloften in de slotfase weer terug in de wedstrijd hielp. In de voorlaatste minuut griste Mika Godts, de grote belofte, nog een puntje mee naar De Toekomst door een penalty te benutten. Het spektakelstuk eindigde in mineur: Godts moest het veld per brancard verlaten met op het oog een akelige knieblessure.