Willem II en De Graafschap delen balend de punten

Willem II en De Graafschap knokten tot het einde voor drie punten, maar moesten uiteindelijk met één punt genoegen nemen. Met de 1-1 zullen zowel De Tricolores als De Superboeren ontevreden zijn.

Beide ploegen zullen teleurgesteld zijn dat ze niet hebben gewonnen. Zo was De Graafschap beter begonnen. Het had na zeventien minuten een voorsprong genomen via Jason Oost, die scoorde bij de tweede paal na een goede actie van Geert den Ouden.

Diezelfde Oost had in de 33ste minuut dé kans om de voorsprong tot 2-0 op te voeren nadat Christophe Grégoire hands had gemaakt, maar hij zag Maikel Aerts zijn penalty keren. Ook bij Willem II ging het mis vanaf de strafschopstip, nadat Mehmet Akgün opnderuit was gehaald door Oussama Assaidi. Frank Demouge mocht drie minuten na Oost aanleggen vanaf elf meter. En ook hij stuitte op de keeper, Erik Heijblok redde knap.

Maar de spits van Willem II zou alsnog voor de gelijkmaker zorgen. In de tweede helft was het de clubtopscorer van De Tricolores die in de 68ste minuut binnendoor glipte bij tegenstander Resit Schuurman en bekeken de bal langs Heijblok mikte voor de dikverdiende 1-1.

In de minuten die volgden was het Willem II dat de betere ploeg was en de meeste kansen kreeg, maar was het De Graafschap dat de beste mogelijkheid op de winst creëerde. In blessuretijd ging Reinier Robbemond alleen op doelman Aerts af, maar hij zag de keeper redden met zijn rechtervoet.

Willem II blijft in de middenmoot met elf punten, De Graafschap staat met zeven punten ruim boven de degradatiestreep.