Wenger ziet einde Sánchez-soap als reden Arsenal-triomf

Reacties

Volgens Arsène Wenger voelen de spelers van Arsenal zich bevrijd nu er eindelijk duidelijkheid is over de toekomst van Alexis Sánchez. The Gunners elimineerden woensdagavond Chelsea in het League Cup-toernooi, waardoor de Fransman nog altijd mag dromen van een primeur.

Wenger ziet einde Sánchez-soap als reden Arsenal-triomf

'Deze maand betaalden we een stevige prijs voor de onzekerheid in onze kleedkamer', liet Wenger na de 2-1 overwinning weten aan verschillende Britse media. De manager doelde op de situatie rond Sánchez, die begin deze week dan eindelijk definitief overstapte naar Manchester United. Henrikh Mkhitaryan bewandelt de omgekeerde weg.

'Nu is alles veel duidelijker en weten we wat we moeten doen. We kunnen ons weer richten op ons spel. Met Sánchez verloren we een fantastische speler, maar als een team niet precies weet wat er gaande is, is er minder focus op de prestaties.' De League Cup is de enige nationale prijs die Wenger nog niet binnensleepte gedurende zijn termijn bij Arsenal. In de eindstrijd op 25 februari is Manchester City de tegenstander op Wembley.

Chelsea-manager Antonio Conte zag zijn ploeg in de beginfase de score nog openen via Eden Hazard. De Italiaan noemde het uitvallen van Willian cruciaal. 'We hebben het over een van onze beste spelers. De enige die hem kon vervangen was Ross Barkley.' De voormalige speler van Everton debuteerde voor The Blues. 'Barkley is iemand die nog veel beter kan worden. Hij zit pas twee weken bij ons.'

In de ogen van Conte koos Vrouw Fortuna sowieso geen partij voor zijn team, die in de eerste ontmoeting met Arsenal doelpuntloos gelijkspeelde. 'Bij beide tegengoals zat het niet mee, twee keer hadden we pech dat de bal van richting werd veranderd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.