Geplaagd Arsenal in finale League Cup na winst op Chelsea

Arsenal staat in de finale van het toernooi om de League Cup nadat het woensdagavond in eigen huis met 2-1 won van Chelsea. De formatie van Arsène Wenger speelt nu 25 februari tegen Manchester City in de eindstrijd.

Arsenal kon het succesje goed gebruiken, want er valt dit seizoen nog weinig te juichen in het Emirates Stadium. De ploeg komt dit seizoen voor het eerst sinds jaren niet uit in de Champions League, staat al 23 punten achter op koploper Manchester City in de competitie, werd vroeg uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup en zag eerder deze week tot overmaat van ramp sterspeler Alexis Sánchez naar concurrent Manchester United vertrekken.

Het was al voor de derde keer in 2018 dat Arsenal en Chelsea tegenover elkaar stonden. Waar het duel op 3 januari voor de competitie nog een spektakelstuk werd, was twee weken later de heenwedstrijd een stuk minder interessant: 0-0. Bij Arsenal deed aankoop Henrikh Mkhitaryan overigens nog niet mee.

In de return woensdagavond was er al snel geen sprake meer van de brilstand. Nadat eerst een goal van Pedro in de derde minuut werd afgekeurd, was het in de zevende minuut al wel raak voor de bezoekers. Pedro zette met een mooi passje Eden Hazard vrij voor doelman David Ospina en rondde koelbloedig af.

Vijf minuten later werd er aan de andere kant ook gejuicht. Een corner werd op goal gekopt door Nacho Monreal maar kwam onderweg twee hoofden (die van Marcos Alonso en Antonio Rüdiger) tegen, waardoor Chelsea-doelman Willy Caballero kansloos was: 1-1.

Een kwartier later moest Willian het veld geblesseerd verlaten bij de bezoekers en dat gaf de kans aan Ross Barkley om zijn debuut te maken voor The Blues. In de slotseconden van de eerste helft was Mesut Özil nog dicht bij de voorsprong voor Arsenal, maar zijn inzet ging net voorlangs.

Nadat Chelsea de tweede helft sterk begon, was het Arsenal dat na een uur spelen de leiding nam. Alexandre Lacazette bleef sterk aan de bal en speelde met enig fortuin Granit Xhaka in, die eenvoudig kon binnentikken. Een kwartier voor tijd had Alex Iwobi, na prachtig voorbereidend werk van Özil, uiteindelijk de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar de Nigeriaan schoot oog in oog met Caballero zwak in.

Maar de misser maakte uiteindelijk niet uit voor The Gunners, want Chelsea kon geen vuist meer maken en is daardoor uitgeschakeld.