Man City mag na uitschakelen stuntploeg op voor eerste prijs Guardiola

Manchester City heeft zich geplaatst voor de finale om de League Cup. Reuzendoder Bristol City kon met een eervolle nederlaag met opgeheven hoofd het toernooi verlaten (2-3).

Sergio Agüero voorkwam twee weken geleden in de eerste halve finale dat Manchester City met het schaamrood op de kaken van het eigen veld stapte. De kleine nederlaag in het Etihad Stadium bood Bristol City wel de hoop in het eigen Ashton Gate Stadium de droom van een finaleplaats waar te maken.

Manchester City, dat aantrad met nagenoeg z'n sterkste elftal, voorkwam dat het in de jacht op de League Cup hetzelfde lot onderging als Watford, Stoke City, Crystal Palace en Manchester United eerder. Die Premier League-clubs sneuvelden op weg door toedoen van Championship-club Bristol City.

Kort voor rust werden The Citizens in het zadel geholpen door niet doortastend verdedigen van Bristol City, dat in de eerste helft ondanks de druk van City aardig overeind bleef. Back Hördur Magnússon liet zich op de achterlijn aftroeven door Bernardo Silva, die al vallend met de knie de assist gaf voor de 0-1 van Leroy Sané.

Enkele minuten in de tweede helft verdween het resterende beetje hoop bij Bristol City. Dit keer was het de klasse van City die de thuisploeg op de knieën kreeg. Agüero maakte het karwei na een zeer fraaie pass van Kevin De Bruyne met een diagonaal schot af.

Na ruim een uur gloorde er weer even wat licht aan de horizon voor The Robins. Marlon Pack was daar met een fraaie kopbal verantwoordelijk voor. Het leek niet meer dan de eretreffer van een bijzonder League Cup-seizoen voor de ploeg uit het Championship. Aden Flint deed in de blessuretijd het thuispubliek opnieuw opveren met de 2-2. De Bruyne stond met zijn doelpunt een gelijkspel in de weg als sluitstuk van het bijzondere League Cup-seizoen voor Bristol City.

In de finale krijgt viervoudig League Cup-winnaar Manchester City te maken met de winnaar van de confrontatie tussen Chelsea en Arsenal. In de eerste ontmoeting hebben de twee Londense ploegen elkaar in evenwicht gehouden (0-0). Woensdag is de tweede wedstrijd. Dan weet Pep Guardiola ook welke club hij treft in zijn eerste finale als manager van Man City, dat door het succes in Bristol nog in de race is voor alle mogelijke prijzen.

Bristol City maakte niet alleen faam als cupfighter, maar viel ook op door de opvallende doelpuntenfilmpjes op social media gedurende het toernooi: