Man United en Arsenal ronden megaruil Sánchez-Mkhitaryan af

Reacties

Na weken van geruchten is er eindelijk witte rook. Alexis Sánchez vervolgt zijn carrière bij Manchester United, terwijl Henrikh Mkhitaryan juist naar Arsenal vertrekt. Het gaat om een ruil met gesloten beurzen.

Man United en Arsenal ronden megaruil Sánchez-Mkhitaryan af

Sánchez tekent bij United een contract tot medio 2022 en wordt met een weeksalaris van naar verluidt 450.000 euro de best betaalde speler van de Premier League. Bovendien zou hij zeventien miljoen euro aan tekengeld ontvangen. Hij gaat bij United met rugnummer 7 spelen.

Ook Manchester City was in de markt voor Sánchez, maar haakte af na het horen van diens salariseisen. De wensen van de Chileen zorgden er eerder al voor dat Arsenal geen akkoord met hem bereikte over een nieuw contract. De verbintenis van Sánchez in Londen liep na dit seizoen af.

Met Mkhitaryan heeft Arsenal direct een opvolger aangetrokken voor Sánchez. De international van Armenië kwam dit seizoen niet veel aan de bak bij United en stond daarom open voor een vertrek. Mkhitaryan liet zich in het verleden al regelmatig lovend uit over Arsenal en manager Arsène Wenger was op zijn beurt weer zeer onder de indruk van de kwaliteiten van de aanvallende middenvelder.

Mkhitaryan tekent bij Arsenal een langdurig contract; The Gunners maken niet bekend voor hoeveel jaar de middenvelder heeft getekend.

Arsenal hoopt ook Pierre-Emerick Aubameyang nog naar het Emirates Stadium te halen deze maand. Een eerste bod werd afgewezen door Borussia Dortmund, maar de onderhandelingen zijn nog in volle gang.

'Wenger zal ergens wel blij zijn dat hij van Alexis Sanchez af is'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.