Wenger weigert Premier League-seizoen als verloren te beschouwen

Reacties

Arsène Wenger vindt het te vroeg om het lopende Premier League-seizoen al als verloren te beschouwen. De Londenaren zijn tien punten verwijderd van een plek die leidt tot een Champions League-ticket en gingen donderdag kansloos ten onder tegen Manchester City.

Wenger weigert Premier League-seizoen als verloren te beschouwen

'Of we onze competitie nog kunnen redden? Jazeker. We moeten ons nu focussen op de volgende wedstrijd en ervoor zorgen dat we dan net zo hard werken als vandaag', meldde manager Wenger na de 0-3 nederlaag voor eigen publiek.

Zondag verloor Arsenal al met dezelfde cijfers van Manchester City in de eindstrijd van het League Cup-toernooi. 'We hebben nu twee keer de beste club van het land ontmoet. Omdat we zondag niet goed speelden, wisten we al dat het vanavond ook lastig zou worden. Maar we hebben kwaliteiten en die hopen we te laten zien.'

Arsenal ging in liefst vier van zijn laatste zes Premier League-duels onderuit. 'Het is een moeilijke situatie. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Als je als team weinig vertrouwen voelt, is het vloeiende in je spel het eerste dat verdwijnt, de spontane ingevingen. We moeten nu een eenheid vormen.' Zondag vervolgt Arsenal het Premier League-seizoen met een uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, waarna donderdag de eerste ontmoeting met AC Milan wacht in de achtste finale van het Europa League-toernooi.

Guardiola
Voor Manchester City is het aftellen richting het landskampioenschap langzaam begonnen. Ongeacht de resultaten van de concurrenten heeft de ploeg van Pep Guardiola nog vijf zeges in de laatste tien speelrondes nodig. 'We zijn er dichtbij', erkende de Catalaan dan ook in gesprek met de BBC. 'We kunnen de laatste stappen gaan zetten, dat valt niet te ontkennen.'

Guardiola heeft nu honderd officiële wedstrijden als manager van Manchester City achter de rug. Zijn balans is florissant met 69 zeges, achttien gelijke spelen en slechts dertien nederlagen. Wedstrijd nummer 101 volgt zondag: de thuiswedstrijd tegen Chelsea in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.