Arsenal opnieuw knock-out geslagen door ongenaakbaar Man City

Manchester City heeft onderstreept een klasse apart te zijn in de Premier League. Arsenal ondervond voor de tweede keer in vier dagen tijd het grote verschil met The Citizens (0-3).

Zondag moest Arsenal machteloos toekijken hoe Manchester City de League Cup pakte (0-3). Met de zege op Wembley had Pep Guardiola zijn eerste prijs binnen als manager in Engelse dienst. Zijn Arsenal-collega Arsène Wenger kreeg de nodige kritiek te verwerken, maar hij zag door het verlies ook het verlangen groeien 'om met een antwoord te komen en het goed te doen, omdat we trots zijn en we wedstijden willen winnen.'

Arsenal kwam ook beter voor de dag getuige de kansen in de openingsfase. Het bood enige hoop voor de thuisploeg. Onder anderen Henrikh Mkhitaryan, Granit Xhaka en Aaron Ramsey testten City-doelman Ederson. Manchester City legde aan de andere kant niet alleen de achilleshiel van The Gunners pijnlijk bloot, maar liet het ook zien waarom het ongenaakbaar aan kop gaat.

Want na ruim een half uur stond er een ontluisterende 0-3 op het scorebord. Na een kwartier was het Bernardo Silva die genoeg ruimte kreeg om de bal met een heerlijke krul in het Arsenal-doel te schieten. In de 28ste minuut gaf David Silva met een schitterende beweging de Arsenal-defensie het nakijken. Vier minuten later kreeg Sergio Agüero genoeg ruimte om een voorzet af te leveren, die door Leroy Sané werd gebruikt om de marge op drie te brengen.

De Arsenal-fans die de winterse buien hadden getrotseerd om hun team te zien spelen zagen in de tweede helft dat City de teugels wat liet vieren. Er gloorde vroeg in de 51ste minuut een beetje licht toen een overtreding van Nicolás Otamendi op Mkhitaryan een strafschop opleverde. Maar opnieuw volgde teleurstelling. Ederson keerde de penalty van Pierre-Emerick Aubameyang. Daarmee was ook het laatste restje hoop op een revanche voor de verloren finale verdwenen. Man City, dat zijn honderdste wedstrijd speelde onder Guardiola, speelde zonder al te veel problemen de wedstrijd uit.

Door de zege heeft Manchester City de voorsprong op nummer twee Manchester United vergroot tot zestien punten, waarbij de doelcijfers ook voor zichzelf spreken (+62). Arsenal blijft door de nederlaag zesde met een achterstand van acht punten op nummer vijf Chelsea.