Wenger leert maar niet van fouten: FA grijpt weer in

Reacties

Arsène Wenger leert maar niet van zijn fouten. Terwijl er nog een onderzoek gaande is naar de uitspraken van de Arsenal-coach over scheidsrechter Mike Dean, heeft de Engelse voetbalbond FA nu al een nieuw onderzoek naar de mopperende oefenmeester aangekondigd.

Wenger leert maar niet van fouten: FA grijpt weer in

De FA heeft Wenger op het matje geroepen vanwege zijn uitspraken in aanloop én na de stadsderby met Chelsea. Arsenal kwam in dit duel niet verder dan een 2-2 gelijkspel en na afloop was Wenger woest op scheidsrechter Anthony Taylor. 'Die penaltybeslissing? Die valt niet serieus te nemen', mopperde Wenger over de omstreden strafschop die Chelsea kreeg. Eden Hazard benutte dit buitenkansje.

Wenger moet na zijn commentaar vrezen dat hij gestraft wordt door de FA en heeft tot dinsdag 9 januari 18.00 uur de tijd om te reageren. Hij moet ook nog een verklaring indienen voor zijn kritiek op Dean na de wedstrijd tegen West Bromwich Albion (1-1); deze uitleg wordt voor vrijdagavond 18.00 uur verwacht.

Na de ingediende verklaringen zal de FA nadenken over een straf. Vaak bestaat die uit een boete, maar een schorsing is ook mogelijk: vorig seizoen werd Wenger nog voor vier wedstrijden geschorst nadat hij boos was geworden op Taylor. Die was tijdens het duel met Burnley vierde official en kreeg toen een duw van Wenger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.