Woedende Wenger ziet recordduel in teleurstelling eindigen

In het recordduel van Arsène Wenger heeft Arsenal zijn manager niet beloond. Tegen hekkensluiter West Bromwich Albion bleef het vuurwerk lang uit, maar gebeurde er in de slotfase van alles waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Het Premier League-record van Sir Alex Ferguson is uit de boeken. Wenger zat tegen West Brom voor de 811ste keer op de bank, één keer meer dan de oud-United manager. En daar was voor lange tijd ook eigenlijk wel alles mee gezegd.

Het duel tussen de nummers laatst en zes van de ranglijst kende in de eerste helft nauwelijks noemenswaardige momenten op kansjes voor Jay Rodriguez en Alexandre Lacazette in de openingsfase na. Het meest in het oog springende was nog het eerbetoon aan Richard Eades, een clubman van West Brom die afgelopen week op Boxing Day plotseling overleed.

Het eerbetoon aan de clubman die vanaf zijn veertiende bij West Brom betrokken was.

In de tweede helft was er wel veel strijd te zien, maar weer bleven lange tijd de grote kansen uit. Pas na een uur spelen begon Arsenal eindelijk wat aan te dringen, wat resulteerde in twee kansjes voor Lacazette. The Gunners begonnen de wedstrijd overigens zonder de aan zijn knie geblesseerd geraakte Mesut Özil. Alex Iwobi was zijn vervanger.

Het gebrek aan de creatieve ingevingen van de Duitse spelmaker brak Arsenal op. De ploeg kwam niet tot uitgespeelde kansen en stond in verschillende fases van de wedstrijd zelfs onder flinke druk van West Brom, de ploeg die als sinds 19 augustus geen wedstrijd meer wist te winnen in de Premier League.

In de 77ste minuut had Rodriguez zijn ploeg zelfs naar de overwinning kunnen schieten, maar na een vrije doortocht schoot hij recht tegen doelman Petr Cech aan. Alexis Sánchez maakte zes minuten voor tijd dan toch de bevrijdende 0-1 uit een vrije trap, maar zag dat zijn ploeg die voorsprong drie minuten later alweer uit handen gaf toen Rodriguez een penalty binnenschoot. Scheidsrechter Mike Dean gaf de strafschop ietwat gemakkelijk nadat ex-Arsenal-speler Kieran Gibbs de bal tegen de handen van Calum Chambers aantikte.

Wenger was woedend op Dean, maar werd tot de orde geroepen. In de resterende minuten zag de Fransman zijn ploeg niet meer tot scoren komen. Arsenal heeft in de laatste zes Premier League-duels nu vier keer gelijkgespeeld. West Brom komt door het gelijkspel op evenveel punten als Swansea City, maar is op basis van doelsaldo wel hekkensluiter af.