Aanvalsmachine City stokt tegen 'Nederlands' Palace

Reacties

Manchester City heeft voor het eerst in negentien wedstrijden niet gewonnen in de Premier League. Op bezoek bij Crystal Palace kwam de aanvalsmachine van manager Pep Guardiola niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en ontsnapte zelfs in de absolute slotfase. De Spaanse coach zag wel sterkhouders Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne uitvallen. 

Aanvalsmachine City stokt tegen 'Nederlands' Palace

Drie Nederlanders stonden aan de aftrap bij Crystal Palace. Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt stonden respectievelijk op hun vertrouwde rechts- en linksback posities, terwijl er voor Jaïro Riedewald een plek links op het middenveld was ingeruimd. Bij City kreeg Jesus weer eens de voorkeur boven Sergio Agüero, was David Silva er niet bij vanwege privé-omstandigheden en kreeg Raheem Sterling rust. Ilkay Gündogan en Bernardo Silva namen de twee vrijgekomen plekken in.

Zoals bekend is City bezig aan een ongekende reeks in de Premier League. Achttien wedstrijden op rij werden er gewonnen en met een nieuwe overwinning zou Guardiola zijn eigen record van negentien zeges achter elkaar bij Bayern München evenaren. 

Zijn ploeg begon sterk aan de wedstrijd en al in de tweede minuut was de eerste kans voor Silva een feit. Zijn schot miste echter de juiste richting. Even later klopte de thuisploeg op de deur via Christian Benteke. De Belg strafte bijna een communicatiefout af tussen Eliaquim Mangala en doelman Ederson. Daarna waren er twee op het oog zware blessuregevallen. Eerst viel Jesus uit nadat hij in de spagaat was gegaan en even later was het Scott Dann bij Crystal Palace die niet verder kon.

Jesus kan zijn tranen niet bedwingen na zijn blessure.
Jesus kan zijn tranen niet bedwingen na zijn blessure.

Agüero verving Jesus en was gelijk bijna beslissend. Zijn schot werd van richting veranderd waarna het op de paal belandde. Bij Crystal Palace was Van Aanholt nog het dichtst bij een treffer na een knappe volley van grote afstand.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. City had de bal, maar echt grote kansen bleven uit. Palace kon op zijn beurt blijven afwachten en loeren op de kansjes. Totdat Guardiola ingreep en Sterling, dit seizoen al goed voor zeventien officiële doelpunten, alsnog inbracht voor Gündogan. Daarna begon het wat meer te draaien bij City, wat uitmondde in goede kansen voor Agüero, Leroy Sané en De Bruyne.

Toch kreeg Andros Townsend in de 77ste namens Palace een enorme kans. Een voorzet die door iedereen werd gemist viel voor zijn voeten, maar de buitenspeler schrok zo van de mogelijkheid dat hij de bal totaal verkeerd raakte. Drie minuten later kreeg ook De Bruyne een uitstekende mogelijkheid, maar hij schoot eveneens niet overtuigend genoeg op doel.  

Penalty
In de negentigste kreeg Palace uit het niets een penalty. Sterling haalde Wilfried Zaha naar de grond. Luka Milivojević schoot het buitenkansje echter bijzonder slecht in, waardoor Ederson redding kon brengen. In de tegenstoot haalde de ingevallen Jason Puncheon De Bruyne snoeihard neer, waarna de Belg geblesseerd naar de kant moest. Het kwam Puncheon overigens slechts op geel te staan. 

Door het gelijkspel komt Crystal Palace op gelijke hoogte met nummer zestien Newcastle United. City blijft ondanks het puntenverlies ruim aan kop in de Premier League. Het heeft nu 59 punten uit 21 wedstrijden. Toch zal Guardiola zich voorlopig vooral zorgen maken om Jesus en De Bruyne. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.