Weghorst treedt toe tot club van Robben en Huntelaar en krijgt droomcijfer

Reacties

Met zijn glansrol tegen Fortuna Düsseldorf meldde Wout Weghorst zich zaterdag als lid van het eminente gezelschap Nederlanders met een Bundesliga-hattrick achter hun naam.

Weghorst treedt toe tot club van Robben en Huntelaar en krijgt droomcijfer

De aanvalsleider van VfL Wolfsburg trad in de voetsporen van Willi Lippens, Bas Dost, Arie van Lent, Roy Makaay, Arjen Robben en Klaas Jan Huntelaar. Die laatste drie zijn met vier hattricks in de Bundesliga gedeeld recordhouder.

De lokale krant Wolfsburger Allgemeine Zeitung is vol lof voor Weghorst. 'Dit was zijn beste wedstrijd in dienst van VfL Wolfsburg. Zoals altijd was de aanvaller heel actief, maar deze keer ging zijn arbeidsethos gepaard met doelpunten en assists.' Weghorst kreeg het rapportcijfer 1, bij onze oosterburen het hoogst mogelijke cijfer.

Weghorst verzorgde zaterdag ook nog twee assists en is gerekend vanaf 2010 pas de derde Nederlander in een van de grote vijf competities (Serie A, La Liga, Premier League, Ligue 1 en Bundesliga) die in één wedstrijd direct betrokken is bij vijf goals door zelf te scoren of de assist te leveren. Eerder kregen Arjen Robben in 2011 en Memphis Depay in 2018 dat voor elkaar.

Nederlandse hattrickhelden in de Bundesliga:

Speler Bundesliga-hattricks In dienst van
Klaas Jan Huntelaar 4 Schalke 04
Roy Makaay 4 Bayern München
Arjen Robben 4 Bayern München
Arie van Lent 2 Borussia M'gladbach en Werder Bremen
Willi Lippens 1 Rot Weiss Essen
Wout Weghorst 1 VfL Wolfsburg
Bas Dost 1 VfL Wolfsburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.