Weerzien voor Martina met Nederland en Koeman: 'Een droom die uitkomt'

Reacties

Cuco Martina is onder de indruk van de ambities van zijn nieuwe werkgever Everton. De verdediger voegde zich na het rondkomen van zijn overstap gelijk bij de flink versterkte selectie op het trainingskamp in Nederland. Daar treft hij ook Ronald Koeman, die een bepalende rol speelde bij de transfer.

Weerzien voor Martina met Nederland en Koeman: 'Een droom die uitkomt'

Martina kwam transfervrij over van Southampton en tekende maandag voor drie seizoenen bij The Toffees. 'Het is een droom die uitkomt om voor zo'n grote club te spelen', zegt hij in gesprek met het clubkanaal.

Niet alleen de statuur, maar ook de daadkracht van Everton deze transferzomer heeft indruk gemaakt op Martina. 'Als je ziet hoe veel geweldige spelers de club binnen heeft gehaald, zie je dat de club echt groeit en probeert om iets groots te bereiken.' De vleugelverdediger is alweer de zevende aanwinst van Everton, dat eerder Jordan Pickford, Michael Keane, Davy Klaassen, Wayne Rooney, Sandro Ramírez en Henry Onyekuru (voor een seizoen verhuurd aan Anderlecht) vastlegde.

De transfer betekent ook een hereniging met Koeman, onder wiens leiding Martina al speelde bij Southampton. 'Koeman was zeer belangrijk bij de overstap', aldus de 27-jarige verdediger. 'Ik weet wat hij gewonnen heeft en waar toe hij in staat is. We hadden een goede samenwerking voorheen en ik ken zijn manier van spelen. Hij is direct, vertelt je de waarheid en leert je een heleboel zaken.'

Woensdag wacht mogelijk al Martina's officieuze debuut voor Everton, dat het in een oefenduel opneemt tegen zijn oude werkgever FC Twente (aftrap 19.00 uur). 'Het is fijn om terug te komen', zegt Martina over de trip naar Nederland. 'De wedstrijd is een grote test voor ons want Twente is een erg goede ploeg. Ze willen van achteruit opbouwen en willen op dezelfde manier spelen zoals wij dat willen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.