Zevende aankoop Everton: Koeman herenigd met 'buitenkansje' Martina

Reacties

Cuco Martina speelt komend seizoen voor Everton. De rechtsback komt transfervrij over van Southampton, de club waar hij tot aan vorige zomer al samenwerkte met Ronald Koeman.

Zevende aankoop Everton: Koeman herenigd met 'buitenkansje' Martina

De huidige trainer van Everton haalde Martina in 2015 van FC Twente naar The Saints. Nu komt de 27-jarige verdediger transfervrij naar Liverpool. Martina tekent voor drie seizoenen bij Everton, nadat hij met succes de medische keuring doorliep. Martina was de afgelopen weken als aanvoerder van Curaçao actief op de Gold Cup, maar kwam speciaal terug naar Engeland om de overgang rond te maken.

Voor Southampton kwam de vleugelverdediger in totaal tot 36 wedstrijden, waarin hij één keer trefzeker was. Dat doelpunt was een fraai afstandsschot tegen Arsenal (foto), dat prompt uitgeroepen werd tot Doelpunt van de Maand in de Premier League.

Martina is alweer de zevende versterking voor Everton deze transferperiode. The Toffees zetten hun Champions League-ambities reeds kracht bij met het binnenhalen van Wayne Rooney, Davy Klaassen, Jordan Pickford, Michael Keane, Sandro Ramírez en Henry Onyekuru (komend seizoen uitgeleend aan Anderlecht).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.