Wéér een wedstrijd: veelvraat Pedri noteert duizelingwekkende cijfers

Reacties

Pedri weet van geen ophouden. De Barcelona-parel stond zondagmiddag in de basis bij Spanje Onder-23, dat op de Olympische Spelen de tweede groepswedstrijd speelde (en dit keer won). De cijfers van de jongeling zijn duizelingwekkend.

Wéér een wedstrijd: veelvraat Pedri noteert duizelingwekkende cijfers
© Pro Shots
Australië O23
Australië O23
0 - 1
Spanje O23
Spanje O23

Spanje bleef in het openingsduel tegen Egypte steken op 0-0, en dat terwijl er toch behoorlijk wat bekende en grote namen meedoen. Met Unai Simon, Eric García, Dani Olmo en Mikel Oyarzabal (die zondag de matchwinner werd) deden er in die wedstrijd bijvoorbeeld meerdere spelers mee die ook actief waren op het afgelopen EK. De vijfde EK-ganger die in die wedstrijd in actie kwam, was Pedri.

De pas achttienjarige middenvelder startte ook tegen Australië. Het is voor de pupil van Ronald Koeman (schrik niet) alweer zijn 69ste wedstrijd van het seizoen. In 51 van die wedstrijden stond hij in de basis. Dat zijn al indrukwekkende cijfers, maar het wordt nog gekker: Pedri speelde tot 1 januari slechts 24 duels. Met andere woorden: in de afgelopen zes maanden en drie weken speelde hij in totaal 45 wedstrijden.

Sinds de start van het seizoen mocht hij opdraven in 37 competitieduels, tien interlands voor Spanje, zeven Champions League-duels, zes bekerwedstrijden, vier duels met Spanje Onder-21, twee Super Cup-wedstrijden, één oefeninterland met Spanje Onder-23 en nu dus twee potjes op de Olympische Spelen. Dat feit vierde Pedri in ieder geval met een zege, want zoals gezegd was het Oyarzabal die kort voor tijd de enige treffer maakte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.