Warm welkom voor Bassey: 'Hij liet Rangers zien wat ze kwijt zijn'

Reacties

Calvin Bassey kreeg dinsdagavond een warm welkom van de supporters van Rangers FC toen hij met Ajax terugkeerde op vertrouwde grond. De zomeraanwinst van de Amsterdammers gaf na afloop toe dat het vreemd voelde om als tegenstander op Ibrox rond te lopen.

Warm welkom voor Bassey: 'Hij liet Rangers zien wat ze kwijt zijn'
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

Ajax nam Bassey afgelopen zomer voor 23 miljoen euro over van Rangers, dat hem in 2020 transfervrij oppikte bij de beloftenploeg van Leicester City. In zijn tweede seizoen in Schotland groeide de fysiek sterke verdediger uit tot belangrijke speler in de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, die met de Nigeriaanse international in het elftal tot de Europa League-finale reikte (waarin Eintracht Frankfurt te sterk was) en de FA Cup won.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bassey groeide uit tot publiekslieveling bij Rangers en dat bleek toen hij met Ajax terugkeerde op Ibrox. The Daily Record zag dat de rode loper voor de aftrap werd uitgerold voor de recordverkoop van The Gers. Het liet hem niet ongemoeid, vertelde Bassey bij RTL7. 'Natuurlijk horen er wat zenuwen bij als je hier terugkomt, het was raar om nu in de kleedkamer van de uitploeg te zitten. Maar ik focuste me op wat ik moest doen.'

Bassey slaagde daarin, vond The Daily Record. Het gemak waarmee de linkspoot zich tegen staande hield, was volgens de krant een sterke reminder aan 'de kwaliteit die Rangers afgelopen zomer kwijtraakte.' Zelf toonde Bassey zich na afloop ook tevreden. 'We kwamen hier om te winnen, ik ben gewoon erg blij. Natuurlijk wilden we graag verder in de Champions League, maar we hebben de Europa League nog. We moeten vooruit kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bassey
Meer over Bassey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.