Bassey zwijgt in alle talen over cadeautje: 'Morgen vertel ik het!'

Reacties

Ajax kocht Calvin Bassey van Rangers om op het veld te zorgen dat er geen doorkomen aan is. De Nigeriaan toonde zich ook op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen zijn oude club opvallend gesloten.

Bassey zwijgt in alle talen over cadeautje: 'Morgen vertel ik het!'
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

Bassey had een presentje mee voor Giovanni van Bronckhorst, zijn trainer in Schotland onder wie hij vorig seizoen furore maakte in Europa en een transfer naar de kampioen van Nederland afdwong. Zowel van Nederlandse als Schotse kant werd hem gevraagd wat hij Van Bronckhorst had geschonken, maar daar wilde de verdediger niet op ingaan. Na enig aandringen kon een Schotse journalist hem tot een compromis bewegen: 'Morgen zeg ik het. Of misschien dat hij (Van Bronckhorst, red.) het dan zelf kan vertellen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteraard – excuseer het slechte bruggetje – is het zaak dat het bij dit ene cadeautje blijft en dat Ajax zich morgen niet laat verrassen voor The Gers. 'Zij zullen er klaar voor zijn, de spelers en de supporters. Wij moeten kalm blijven en doen wat we moeten doen. Ik moet mijn focus op de wedstrijd richten. Ik zal natuurlijk aandacht krijgen, maar ik moet zorgen dat ik de club zo goed mogelijk help richting de overwinning', aldus Bassey, terug op het oude nest.

Natuurlijk heeft de stopper warme gevoelens bij het weerzien met allerlei bekenden op het veld, in de dug-out en op de tribune, maar die parkeert hij tot na afloop. 'Ja, er is familie van me. Ik zie ernaar uit om ze te zien, maar wel na de wedstrijd. Vooraf moet de focus er zijn', aldus Bassey, die ook zijn ploeggenoten weer zal zien.

'Zeker spreek ik die nog. We zijn niet alleen voetbalvrienden, het zijn ook goede gasten. Ik kan goed met ze overweg, en we praten over van alles. Niet zo veel over voetbal, en in aanloop naar deze wedstrijd ook niet zo veel. Maar daar is na afloop tijd voor', besloot de zomeraanwinst van Ajax zijn eerste media-optreden terug op Schotse bodem.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.