VS maakt einde aan Gold Cup-droom van dapper Curaçao

Reacties

De droom van Curaçao is voorbij. Op het toernooi om de Gold Cup verloren de eilanders zondagnacht (Nederlandse tijd) in de kwartfinale van de Verenigde Staten: 1-0.

VS maakt einde aan Gold Cup-droom van dapper Curaçao

De strijd om de titel van Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied was voor het kleine Curaçao niets minder dan een sprookje geweest. Tijdens de tweede deelname ooit aan het toernooi werd in de groepsfase nog wel verloren van El Salvador (0-1), maar na een historische 1-0 zege op Honduras en een spectaculair 1-1 gelijkspel tegen Jamaica, plaatste de ploeg van bondscoach Remko Bicentini zich zeer verrassend voor de kwartfinale.

Daarin was de VS (gastland én topfavoriet, samen met Mexico) uiteindelijk net iets te sterk. Keeper Eloy Room had in de openingsfase nog een antwoord op een zeer dreigende poging van aanvoerder en vedette Christian Pulisic, maar was kansloos toen Weston McKennie na een klein halfuur van dichtbij inkopte. De goalie zag in het restant van de wedstrijd kansen voor zijn landgenoten Gevaro Nepomuceno (tweemaal) en Leandro Bacuna, maar hun afstandschoten troffen geen doel.

De VS deed het wat rustiger aan en koesterde de voorsprong, die uiteindelijk ook over de streep werd getrokken. Daarmee is er een einde gekomen aan de droomvlucht van het dappere Curaçao, dat ondanks de nederlaag met opgeheven hoofd naar huis zal gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.