Eerste succes op Gold Cup blijft opnieuw uit voor Curaçao

Curaçao heeft de eerste wedstrijd op het toernooi om de Gold Cup verloren. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini verloor met nipte cijfers van El Salvador: 0-1.

El Salvador was twee jaar terug een van de landen die Curaçao met drie nederlagen naar huis stuurde tijdens het Gold Cup-debuut. Ook nu waren Los Cuscatletos, al voor de elfde keer van de partij op het continentale kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika, weer te sterk. Nelson Bonilla passeerde doelman Eloy Room vlak voor rust met een schot in de verre hoek.

Curaçao kon daar, met basisklanten als Room (PSV), Cuco Martina (Feyenoord), Darryl Lachman (PEC Zwolle), Leandro Bacuna (Cardiff City), Elson Hooi (ADO Den Haag) en Charlison Benschop (De Graafschap), niet veel tegenover stellen. Ook na rust waren de betere kansen voor El Salvador, maar het bleef in het Jamaicaanse Kingston bij dat ene doelpunt van Bonilla.

Curaçao speelt vrijdagavond in het Amerikaanse Houston tegen Honduras zijn tweede wedstrijd op het toernooi om de Gold Cup. De drievoudig WK-deelnemer (1982, 2010, 2014) verloor de eerste wedstrijd in Groep C met 3-2 van Jamaica, dat het toernooi mede organiseert. The Reggae Boyz, in 2017 nog de verliezend finalist, zijn op 25 juni de laatste opponent van Curaçao in Los Angeles.