Curaçao heeft duidelijkheid na briljant doelpunt Altidore

Reacties

Curaçao weet wie de tegenstander is in de kwartfinale van het toernooi om de Gold Cup: de Verenigde Staten. De organisator en titelhouder won in de nacht van woensdag op donderdag met 1-0 van Panama.

Curaçao heeft duidelijkheid na briljant doelpunt Altidore

Het was een oude bekende die Amerika naar de groepszege in Poule D leidde. Jozy Altidore maakte na ruim een uur de enige treffer van het duel. De voormalig spits van AZ, waar hij tussen 2011 en 2013 speelde, werkte de bal na een corner van dichtbij binnen met een fraaie omhaal: zijn 43ste interlandgoal voor de VS. Voor rust had Altidore juist nog twee kansen laten liggen.

Bondscoach Gregg Berhalter had halverwege de tweede helft sterspeler Christian Pulisic daarom al in het veld gebracht om zijn op meerdere plekken gewijzigde elftal een impuls te geven. Altidore was een van de spelers die weer eens een kans in de basis kreeg. De 29-jarige spits maakte prompt zijn eerste interlandgoal sinds oktober 2017.

Of Curaçao in de nacht van zondag op maandag ook te maken krijgt met Altidore, tegenwoordig actief voor Toronto FC, valt dus te betwijfelen. Tijdens de eerste twee groepsduels kreeg Gyasi Zardes, aanvaller van Columbus Crew, de voorkeur in de punt van de aanval. Curaçao schreef woensdag historie met zijn eerste kwartfinaleplaats in de Gold Cup-historie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.