Bacuna en geweldige Room bezorgen Curaçao historische Gold Cup-zege

Reacties

Curaçao heeft voor het eerst in de historie een wedstrijd op de Gold Cup gewonnen. Dankzij doelpuntenmaker Leandro Bacuna, maar vooral de niet te passeren keeper Eloy Room, werd Honduras met 1-0 verslagen.

Bacuna en geweldige Room bezorgen Curaçao historische Gold Cup-zege

In de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) liet Bacuna zich in Houston tot matchwinner kronen. Vijf minuten voor de pauze gaf Gevaro Nepomuceno de bal vanaf de rechterflank laag voor, waarna de middenvelder van Cardiff City koeltjes afrondde en zijn land tegen de verhoudingen in op voorsprong zette. De rake schuiver van Bacuna was voor Curaçao het allereerste doelpunt ooit op de Gold Cup.

De meeste aandacht ging na afloop echter uit naar doelman Room. Honduras kreeg kans op kans, maar telkens bleek de PSV'er (die deze zomer op zoek gaat naar een nieuwe club) een sta-in-de-weg. Één keer werd hij toch gepasseerd, maar de treffer van Rubilio Castillo werd na een uur (terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Zodoende was de eerste Curaçaose treffer op het eindtoernooi van de CONCACAF ook direct goed voor de eerste driepunter ooit. In 2017 deed het eiland voor het eerst mee, maar toen gingen alle drie de groepswedstrijden (tegen Jamaica, El Salvador en Mexico) met 0-2 verloren. In de eerste groepswedstrijd van deze editie was El Salvador met 0-1 te sterk.

Datzelfde El Salvador speelde vrijdagnacht overigens met 0-0 gelijk tegen Jamaica, waardoor de spanning in Groep C om te snijden is. Beide laatstgenoemde landen staan nu op vier punten, Curaçao heeft er drie, Honduras is met nul punten uitgeschakeld. In de nacht van dinsdag op woensdag staan de laatste groepsduels op de rol: Jamaica - Curaçao en Honduras - El Salvador. De bovenste twee ploegen gaan naar de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.