Sensatie op Gold Cup: Curaçao dankzij wereldgoal naar kwartfinale

Reacties

Curaçao heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag op sensationele wijze geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de Gold Cup. Na een even late als fraaie treffer van Juriën Gaari tegen Jamaica zagen de mannen van bondscoach Remko Bicentini enkele uren later hoe Honduras de helpende hand toestak.

Sensatie op Gold Cup: Curaçao dankzij wereldgoal naar kwartfinale

El Salvador had tegen de drievoudig WK-deelnemer (1982, 2010 en 2014) namelijk genoeg aan een punt om Curaçao van de tweede plek te stoten in Groep C, maar ging hard onderuit tegen de Hondurezen: 4-0. En dus werd er vannacht historie geschreven in Los Angeles, waar Curaçao eerder op de dag eerder ternauwernood een punt greep tegen Jamaica: 1-1.

Lange tijd leek het daar niet op, want The Reggae Boyz gingen de extra tijd in met een 1-0 voorsprong door een doelpunt in de veertiende minuut van Shamar Nicholson. Gaari, in de play-offs om promotie nog belangrijk met een treffer voor RKC Waalwijk tegen Excelsior, zorgde met een verwoestend schot in de kruising echter voor een fantastische ontknoping.

De spelers van Curaçao, van wie het grootste deel actief is op de Nederlandse velden en/of een verleden in Nederland heeft, werden toen al gek van vreugde, maar inmiddels zal het feest in het kamp van de Bicentini Boys wel echt zijn losgebarsten. Want Curaçao, dat twee jaar geleden bij het debuut nog geen enkel punt pakte, gaat voor het eerst in de historie naar de kwartfinale.

Het is een prestatie van formaat. In tegenstelling tot de drie andere landen uit Groep C kwam Curaçao nog nooit uit op een WK. Deze prestatie zal bondscoach Bicentini sterken in het vertrouwen dat ook een gooi naar een ticket voor het WK 2022 in Qatar niet langer onrealistisch is. Eerst wacht wacht zondag de winnaar van Groep D, Panama of titelhouder Amerika, in de kwartfinale.

Opstelling Curaçao: Eloy Room; Juriën Gaari, Cuco Martina, Darryl Lachman, Airton Statie (76. Gino van Kessel); Leandro Bacuna, Elson Hooi, Michaël Maria (62. Shermaine Martina); Gevaro Nepomuceno, Jafar Arias, Jarchinio Antonia (70. Kenji Gorré).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.