Voormalig NAC'er Manu García maakt indruk bij Jong Spanje

Reacties

Manu García (21) heeft een volgende stap in zijn ontwikkeling gezet. De voormalig middenvelder van NAC Breda was donderdag onmiddellijk bepalend bij zijn debuut voor Jong Spanje.

Voormalig NAC'er Manu García maakt indruk bij Jong Spanje
© Pro Shots

García speelde anderhalf jaar bij NAC en was in het seizoen 2017/18 een revelatie in de Eredivisie. Zijn broodheer Manchester City stalde de dribbelaar vervolgens bij Toulouse, waar García veel speeltijd kreeg maar nauwelijks bij doelpunten betrokken was. Afgelopen zomer stapte hij over naar Sporting Gijón, dat in de Segunda División speelt.

Daar kwam García in beeld bij een oude bekende: Luis de la Fuente, bondscoach van Jong Spanje. 'We kennen hem al erg goed, want hij heeft de verschillende elftallen doorlopen met ons. Ik heb hem onder mijn hoede gehad bij Onder-19 en ik heb elke wedstrijd van Sporting gezien dit seizoen. Hij speelt erg sterk en groeit duidelijk', vertelde De la Fuente tegen El Comercio over zijn keuze om García op te roepen.

De la Fuente wil García een duwtje in de rug geven. 'We willen dat hij zijn ontwikkeling doorzet en volwassener wordt. Bij het nationale elftal zet je die grote stap voorwaarts, omdat je speelt tegen spelers van een hoger niveau. Ze zijn de beste van de wereld in hun leeftijdscategorie, dus er wordt het maximale gevraagd.'

Donderdag bewees García dat hij het niveau aankan. In het kader van de voorbereiding op de Olympisch Spelen oefende de winnaar van het EK van afgelopen zomer tegen Duitsland (1-1). García maakte met een harde streep de openingstreffer en bleef de hele wedstrijd staan op het middenveld naast smaakmaker Dani Olmo. Met het doelpunt bij zijn debuut voor Jong Spanje belandt García in een rijtje met onder anderen Butragueño, wijlen José Reyes en Sergio Busquets.

Als García zijn sterke ontwikkeling doorzet, is het niet uitgesloten dat Man City aanklopt bij Sporting Gijón. De Spanjaarden bevestigden onlangs dat The Citizens een terugkoopoptie hebben. Die bedongen ze bijvoorbeeld ook vorig jaar bij de deal met PSV over Angeliño, de andere smaakmaker van NAC in 2017/18.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.