Voormalig Ajacied Gabri ontslagen bij het Andorra van Piqué

Reacties

Gabri is niet langer de trainer van FC Andorra. De oud-speler van onder meer Ajax en Barcelona is ontslagen bij de club waar Gerard Piqué grootaandeelhouder is.

Voormalig Ajacied Gabri ontslagen bij het Andorra van Piqué
© Pro Shots

Dat heeft Gabri dinsdag laten weten aan Spaanse media. De directie van Andorra heeft dat besluit genomen nu de ploeg zes wedstrijden op rij niet heeft gewonnen, inclusief drie nederlagen op rij. Daardoor liepen de ambities om te promoveren naar de Segunda División een flinke deuk op. Na 27 duels staat de club negende in de Segunda Divisón B, op acht punten van de plekken die toegang geven tot de play-offs om promotie.

Gabri was sinds december 2018 hoofdtrainer van Andorra en leidde de club naar promotie naar de vierde divisie van Spanje, maar kon dankzij een financiële inspanning van Piqué en zijn bedrijf Kosmos direct een niveau hoger aan de slag toen Reus uit de competitie werd genomen wegens financiële problemen. Om nu opnieuw te promoveren is Nacho Castro, tot voor kort trainer van Horta, aangesteld in de hoop dat hij het tij kan keren.

Voor Gabri was de klus bij Andorra zijn tweede als hoofdtrainer. Eerder werkte de 41-jarige oud-international bij FC Sion, de Zwitserse club waar hij in de nadagen van zijn loopbaan ook nog even actief was als speler. Ook werkte Gabri in de jeugopdleiding bij Barcelona, die hij zelf ook doorliep. Vervolgens speelde de voormalige middenvelder van 1999 tot 2006 in de hoofdmacht, voordat hij nog vier jaar bij Ajax voetbalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Andorra CF
Meer over Andorra CF
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.