Volgende klap voor Barça en langdurig afwezige Dembélé

Reacties

Ousmane Dembélé is de rest van het jaar uitgeschakeld met een spierblessure. De aanvaller van Barcelona liep de kwetsuur op in het Champions League-duel met Borussia Dortmund, de medische staf van Barça verwacht dat de Fransman er zo'n tien weken uitligt. Dit betekent dat Dembélé pas in februari weer wedstrijdfit kan zijn.

Volgende klap voor Barça en langdurig afwezige Dembélé
© Pro Shots

Dembélé kreeg tegen Borussia Dortmund, zijn voormalige werkgever, een basisplaats. Na 25 minuten sloeg het noodlot echter toe, het was alweer de zesde keer in zijn korte periode bij Barça dat Dembéle naar de kant moest met een blessure. In totaal miste hij sinds zijn transfer in 2017 al 46 wedstrijden voor de formatie uit Catalonië.

Door deze nieuwe dijbeenblessure mist Dembéle enkele belangrijke wedstrijden voor de jaarwisseling. Komende zondag is Atlético Madrid de tegenstander, El Clásico staat op 18 december gepland.

De kans bestaat dat Dembélé er wel weer bij is als Barça na de winterstop weer in de Champions League speelt. De club is na de 3-1 winst op Borussia Dortmund zeker van de groepswinst en komt over enkele maanden dus uit in de achtste finale van het elitetoernooi. De eerste wedstrijden worden op 18 en 19, of 25 en 26 februari afgewerkt.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
9-4
+5
14
2
Borussia Dortmund
6
3
1
2
8-8
0
10
3
Internazionale
6
2
1
3
10-9
+1
7
4
Slavia Praag
6
0
2
4
4-10
-6
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.