Voetballen op Boxing Day: Spurs geniet ervan, Norwich slaat het liever over

Reacties

Het coronavirus gooide nog wat roet in het eten, maar met 28 doelpunten uit zes wedstrijden werd Boxing Day toch weer een groot voetbalfeest in de Premier League. Voor Tottenham Hotspur is het niet nieuw om op Tweede kerstdag te juichen; Norwich City slaat deze voetbaldag juist liever over.

Voetballen op Boxing Day: Spurs geniet ervan, Norwich slaat het liever over
© Pro Shots

Tottenham was zondagmiddag met 3-0 te sterk voor Crystal Palace en is nu al vijftien Premier League-wedstrijden op Boxing Day ongeslagen gebleven. Dat is de langste reeks in de geschiedenis van de competitie. Tottenham wist twaalf van zijn laatste vijftien duels op Tweede kerstdag te winnen en speelde drie keer gelijk.

Het zijn cijfers waar ze bij Norwich City alleen maar van kunnen dromen. De hekkensluiter ging zondag met ruime cijfers onderuit tegen Arsenal (0-5) en heeft zijn laatste zeven Premier League-wedstrijden op Boxing Day nu verloren. Ook die reeks was nooit langer in de geschiedenis van de competitie. Wat het nog extra pijnlijk maakt is dat Norwich in deze serie maar één keer scoorde.

Hét spektakelstuk van de zondag was het treffen tussen Manchester City en Leicester City, dat met liefst negen doelpunten eindigde (6-3). Het was voor het eerst in de Premier League (sinds 1992) dat er negen goals gemaakt werden in een wedstrijd op Boxing Day. De laatste keer dat dit op het hoogste niveau van Engeland gebeurde was in 1991, bij Oldham Athletic – Manchester United (3-6).

Bij het treffen tussen City en Leicester waren in totaal acht verschillende doelpuntenmakers. Alleen Tottenham Hotspur – Arsenal in november 2004 kende meer doelpuntenmakers in één Premier League-wedstrijd (exclusief eigen goals); toen verschenen er negen namen op het scoreformulier.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.