Vitesse recht rug na belabberde start en pakt punt dankzij Mount

Reacties

Een veerkrachtig Vitesse heeft zaterdagavond een punt veroverd in de uitwedstrijd bij VVV-Venlo: 2-2. De Limburgers vielen terug na een droomstart, maar blijven een stabiele middenmoter in de Eredivisie.

Vitesse recht rug na belabberde start en pakt punt dankzij Mount

Gesteund door een voor een promovendus keurige tussenbalans van zeven overwinningen, tien remises en zeven verliesbeurten begon VVV-Venlo aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse, dat zich hoopte te revancheren voor de nederlaag tegen Excelsior van vorige week in Gelredome. De opstelling van VVV-Venlo kende weinig verrassingen. Bij Vitesse zette Henk Fraser op het middenveld Maikel van der Werff in voor Thulani Serero. Bryan Linssen, op dreef de laatste weken, werd vervangen door Navarone Foor, die dit kalenderjaar nog niet in de basis startte.

VVV-Venlo draaide het stroef opererende Vitesse meteen de duimschroeven aan en liet de fans in De Koel al in de tiende minuut juichen. Moreno Rutten mocht zomaar opkomen met de bal aan zijn voet en vond Torino Hunte, die ook al niet echt goed werd gedekt door de Vitesse-defensie. De aanvaller plaatste de bal langs Remko Pasveer, die weinig kon doen aan de tegengoal. Aan de tweede treffer van VVV-Venlo had de sluitpost meer schuld. Het schot van zo'n 25 meter van Lennart Thy leek zeker niet onhoudbaar, maar Pasveer kon de bal niet uit het doel ranselen.

VVV-Venlo is qua punten een van de beste promovendi in de recente Eredivisie-historie.
VVV-Venlo is qua punten een van de beste promovendi in de recente Eredivisie-historie.

Vitesse moest de scherven dus bijeen vegen en zette na een half uur in elk geval een stap in de goede richting, al hadden de Arnhemmers daarbij wel de hulp nodig van Nils Röseler, die een eigen doelpunt maakte na een voorzet van Thomas Bruns. De bezoekers, die sowieso beter begonnen te spelen en vooral veel minder kansen weggaven, kwamen vlak na de onderbreking naast VVV-Venlo. Mason Mount verraste keeper Lars Unnerstall door een vrije trap in de korte hoek te mikken.

De gelijkmaker luidde een fase van veel Arnhems balbezit in, zonder dat dit leidde tot riante mogelijkheden. VVV-Venlo kroop wat in zijn schulp en gokte op snelle tegenstoten. Vooral in de slotfase leverde dit enkele gevaarlijke momenten op met een belangrijke rol voor onder anderen Ralf Seuntjens en Thy. Daarvoor was Vitesse via Mount en Luc Castaignos al dreigend geweest in een tweede helft die verder weinig hoogtepunten opleverde.

Zo verzuimde Vitesse over PEC Zwolle te springen en blijft het zevende. VVV-Venlo bivakkeert nog altijd in de middenmoot. De ploeg van Fraser zet de competitie volgende week zondag voort met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Op diezelfde dag gaat VVV-Venlo op bezoek bij PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.