VI's Wereldelftal van 2019: De Jong concurrent van Busquets en Kanté

Reacties

Nu 2019 op zijn einde loopt, stelt VI een Wereldelftal samen. Per positie selecteerden we op de redactie vijf spelers. De definitieve keuze is aan jullie. In aflevering zes de controlerende posities op het middenveld. Sergio Busquets krijgt bij Barcelona nog de voorkeur op 6. Is dat hier ook zo?

VI's Wereldelftal van 2019: De Jong concurrent van Busquets en Kanté
© Pro Shots

Sergio Busquets

In 2020 wordt Busquets 32 jaar, maar bij Barcelona is hij nog altijd niet weg te denken uit de basis. Al jaren is Busquets de vaste nummer 6, merkt ook Frenkie de Jong. De Nederlander staat het liefst op die positie en ziet dat Busquets meestal de voorkeur krijgt van trainer Ernesto Valverde. Niet zo gek, want de routinier bouwde de afgelopen jaren een behoorlijke staat van dienst op. Met Gerard Piqué en Lionel Messi is Busquets een van de weinige overgebleven spelers van 'het grote Barça' met spelers als Carles Puyol, Xavi en Andrés Iniesta.

Casemiro

Toen Real Madrid in 2013 aan de haal ging met de Braziliaan Casemiro vroegen veel voetballiefhebbers af wat De Koninklijke met de middenvelder van plan was. Maar Real had alle vertrouwen in hem, leende hem uit aan FC Porto en speelt sindsdien al jaren met Casemiro op het middenveld. De Braziliaan is zeker niet de meest technisch vaardige speler, maar is met zijn kracht, voetbalintelligentie en uitstekende verdedigende kwaliteiten van grote waarde voor Real. Ondanks een minder goed jaar met zijn club levert dat een nominatie op.

Fabinho

Fabinho zal anderhalf jaar geleden niet naar Liverpool zijn gekomen met de gedachte dat hij binnen een jaar met de Champions League-trofee in zijn handen zou staan en een gooi zou doen naar de Engelse titel. Het gebeurde wel. Met de Braziliaan in het elftal voegde manager Jürgen Klopp een ontbrekende schakel toe aan zijn middenveld. Fabinho heeft inmiddels al zestig wedstrijden gespeeld voor The Reds en het is dan ook niet gek dat Klopp behoorlijk baalde van het nieuws dat hij Fabinho pas in het nieuwe jaar terugziet vanwege een blessure.

Frenkie de Jong

Wat een jaar is het geweest voor Frenkie de Jong (22). Na zijn doorbraak in 2018 volgden dit jaar de Champions League-successen tegen Real Madrid en Juventus, waarbij de iconische foto van De Jong die Luka Modric voorbijspeelde nog beklijft. Ajax won de landstitel en de KNVB-beker en liep de finale van de Champions League maar net mis. Daarna volgde zijn miljoenentransfer naar Barcelona, waar hij razendsnel uitgroeide tot vaste waarde. Alleen keeper Marc-André ter Stegen en verdediger Gerard Piqué maakten meer minuten dan De Jong.

N'Golo Kanté

Wat er ook gebeurt, N'Golo kanté blijft maar gaan. De energieke middenvelder van Chelsea lijkt soms onvermoeibaar en is met zijn balafpakkende kwaliteiten erg belangrijk voor de Londense club. De Fransman is – als hij niet geblesseerd is – eigenlijk altijd wel zeker van een basisplaats. Met Chelsea won hij vorig seizoen de Europa League door Arsenal te verslaan en in de Champions League werd de volgende ronde bereikt in een poule met Ajax, Valencia en Lille. Kanté is zonder twijfel een van de belangrijkste spelers van Chelsea.

Enkele spelers die door de redactie werden genomineerd, maar niet genoeg nominaties kregen om bij de beste vijf te komen: Fernandinho, Wilfred Ndidi, Miralem Pjanic en Marco Verratti.

Bepaal via onderstaande poll hoe VI's Elftal van het Jaar eruit komt te zien. Tijdens de laatste dagen van 2019 zullen alle posities en de trainer aan bod komen. Per dag behandelen we er twee. Begin januari wordt de uitslag bekend.

Poll (gesloten) Welke controlerende middenvelder hoort thuis in VI's Wereldelftal van 2019?
  • 7% Sergio Busquets (Barcelona) (766 stemmen)
  • 1% Casemiro (Real Madrid) (154 stemmen)
  • 6% Fabinho (Liverpool) (674 stemmen)
  • 77% Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona) (8.087 stemmen)
  • 7% N'Golo Kanté (Chelsea) (754 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.