Vijf goals in vier interlands: Bergwijn niet te stoppen in Oranje

Steven Bergwijn heeft vrijdagavond wederom zijn waarde bewezen voor het Nederlands elftal. De 24-jarige aanvaller van Tottenham Hotspur, die wordt begeerd door Ajax, opende tegen België vlak voor rust de score en gaf daarmee een vervolg aan zijn indrukwekkende reeks als international.

België
België
1 - 4

Bergwijn scoorde in de vorige drie interlands tegen Noorwegen (1x), Denemarken (2x) en Duitsland (1x) immers ook al telkens en is daarmee ondanks het gebrek aan speeltijd bij Spurs een belangrijke pion in de ploeg van Louis van Gaal.

Dat bleek ook in Brussel weer. Oranje had al de nodige kansen gemist, toen Bergwijn de bal vijf minuten voor rust van Frenkie de Jong kreeg, wegdraaide bij zijn tegenstander en van buiten het strafschopgebied hard raak schoot: 0-1.

Het was voor Bergwijn zijn zesde interlandgoal, waarvan hij er dus vijf in de laatste vier interlands maakte. Sinds Van Gaal na het EK terugkeerde als bondscoach, was alleen Memphis Depay vaker betrokken bij een doelpunt.