Veteraan Márquez verlaat Europa voor oude liefde

Reacties

Rafael Márquez laat de Europese voetbalvelden definitief achter zich. Hellas Verona heeft dinsdag bevestigd dat het de verdediger verkocht heeft aan Atlas uit zijn vaderland Mexico.

Veteraan Márquez verlaat Europa voor oude liefde

De 36-jarige Márquez is per direct inzetbaar voor Atlas, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en zijn eerste stappen zette als profvoetballer. Het bleek een uitstekende bodem, want Márquez kan nu al terugkijken op een geslaagde carrière, waarin hij onder andere vier keer kampioen van Spanje werd, het WK voor clubs won en twee keer de Champions League omhoog mocht houden.

In 1999 werd Márquez door Atlas verkocht aan AS Monaco, waar hij vier seizoenen met succes speelde. Een droomtransfer naar FC Barcelona volgde. Márquez hield het maar liefst zeven seizoenen uit in Catalonië en speelde vervolgens voor New York Red Bulls (Verenigde Staten) en Léon (Mexico). Medio 2014 keerde hij verrassend terug in Europa bij Hellas Verona, waarvoor hij dit seizoen negen keer uitkwam in de Serie A. Márquez speelde in totaal 127 interlands (zestien doelpunten) en won eenmaal de Confederations Cup met Mexico.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.