Vertrek Hiddink in zicht na nieuwe mokerslag in Moskou

Guus Hiddink zal na het seizoen waarschijnlijk vertrekken bij FC Anzhi. Na de nederlaag tegen Spartak Moskou van afgelopen zondag (2-0) lijkt vast te staan dat hij de doelstelling niet gaat halen.

Vertrek Hiddink in zicht na nieuwe mokerslag in Moskou

De steenrijke eigenaar Suleyman Kerimov heeft inmiddels honderden miljoenen euro’s geïnvesteerd in de club. Hiddink en zijn assistenten Ton du Chatinier en Zeljko Petrovic kregen de opdracht om de Champions League te halen. De laatste weken is de club echter bezig aan een bijzonder slechte serie.

Na een nieuwe nederlaag tegen Spartak Moskou is de achterstand op de nummer twee Zenit Sint-Petersburg opgelopen tot zes punten. Koploper CSKA Moskou is inmiddels helemaal uit het zicht verdwenen. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen. Hiddink heeft een aflopend contract bij de club uit Dagestan.

Eerder miste Hiddink de doelstelling met Turkije, waarmee hij zich niet wist te plaatsen voor Euro 2012. De slechte serie met FC Anzhi is een dure grap voor de Achterhoeker die enorme premies in het vooruitzicht waren gesteld voor het behalen van de Champions League en het kampioenschap.

Eind februari was Hiddink met Anzhi nog op drie fronten in de strijd. De titel gaat echter naar CSKA Moskou of Zenit Sint-Petersburg en in de Europa League bleek Newcastle United te sterk. Wel kan Anzhi het Russische bekertoernooi nog winnen. De club speelt op 7 mei de halve finale tegen Zenit. (Tom Knipping)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen