Hiddink: 'Genoeg reden voor optimisme over toekomst'

De teleurstelling was groot na de uitschakeling door Newcastle United, maar trainer Guus Hiddink zag ook genoeg aanleiding voor een positieve toekomst voor FC Anzhi.

Hiddink: 'Genoeg reden voor optimisme over toekomst'

Voor Hiddink was de 1-0 nederlaag op St. James' Park extra bitter, omdat Papiss Cissé in de laatste seconde van de reguliere speeltijd een einde maakte aan het Europese avontuur van FC Anzhi.

Maar dat deed volgens de Nederlandse trainer niets af aan het sterke optreden van zijn ploeg in Newcastle. Ook na de tweede gele kaart voor Mehdi Carcela-Gonzalez kort na rust - 'We wilden hem net wisselen' – kwam FC Anzhi goed voor de dag.

'Zo goed georganiseerd als we speelden met elf tegen elf én met een man minder, geeft ons reden optimistisch te zijn over de toekomst', aldus Hiddink. 'Newcastle creëerde zijn echte goede kansen pas toen een extra aanvaller was ingebracht (Adam Campbell voor Vurnon Anita in de 71ste minuut, red.).'

'Voor ons is het een zeer goede ervaring geweest om op drie fronten actief te zijn', vertaalde Hiddink de meerwaarde van het Europese avontuur, dat voor FC Anzhi in juli al was begonnen in de tweede voorronde van de Europa League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen