Hiddink moet Russische titelstrijd vervolgen zonder Eto'o

Trainer Guus Hiddink moet het de komende drie weken stellen zonder Samuel Eto'o. De steraanvaller van FC Anzhi en Kameroen heeft een knieblessure overgehouden aan de WK-kwalificatiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Togo.

Vijf minuten voor tijd moest Eto'o het veld in Yaoundé verlaten. Even daarvoor had hij Kameroen juist nog naar een 2-1 overwinning geschoten. Vlak voor rust opende hij ook al de score uit een strafschop.

Met die goals toonde Eto'o weer eens een glimp van zijn klasse, al betrof het pas zijn tweede en derde doelpunt van 2013. Voor Anzhi schoot hij tot dusver alleen met scherp in de Europa League-wedstrijd tegen Hannover 96, dat op 14 februari met 3-1 ten onder ging in Rusland.

Desondanks zal het ontbreken van Eto'o een gemis zijn voor Hiddink en consorten, want ook de in de winterstop voor 35 miljoen euro aangetrokken Willian is voorlopig niet inzetbaar. De Braziliaanse dribbelaar liep twee weken terug tegen Newcastle United een dijbeenblesure op.

Zodoende zal Hiddink de titelstrijd voorlopig zonder zijn twee vedetten moeten voortzetten. En dat terwijl Anzhi in de eerste twee speelronden na de winterstop al vier punten liet liggen. De achterstand op koploper CSKA Moskou bedraagt inmiddels zeven punten. De komende weken wachten confrontaties met FK Krasnodar, Alania Vladikavkaz en Volga Nizhny Novgorod.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.