Eto'o bereikt op St. James' Park een persoonlijke mijlpaal

Ongeacht de uitkomst van de wedstrijd tegen Newcastle United heeft Samuel Eto'o donderdag een klein feestje te vieren. De Kameroener speelt zijn honderdste Europese wedstrijd.

Eto'o bereikt op St. James' Park een persoonlijke mijlpaal

'Ik ben gelukkig genoeg met mijn carrière en met wat ik tot nu toe heb bereikt', zegt Eto'o op de website van de UEFA aan de vooravond van de return tegen Newcastle United, dat in het eerste duel 0-0 speelde tegen FC Anzhi.

Ondanks zijn tevredenheid kan de Kameroener donderdag een fraaie mijlpaal aan zijn carrière toevoegen. Eto'o komt donderdag op zijn honderdste wedstrijd in een Europees toernooi en dat doet hem zeker wat. 'Records zijn voor elke speler belangrijk, maar wat mij betreft gaat het vooral om het aantal wedstrijden en het aantal doelpunten.'

Eto'o heeft met Barcelona en Real Madrid de basis gelegd voor zijn Europese mijlpaal. Maar inmiddels staat de teller met FC Anzhi dit seizoen ook alweer op dertien duels. Volgens de 32-jarige aanvaller hoeft dat totaal niet te eindigen op veertien.

'Het gaat tot nu toe fantastisch', zegt Eto'o over het Europese seizoen van FC Anzhi, dat op 19 juli begon in de voorrondes tegen Honved Boedapest. 'Maar het zou helemaal top zijn als we de Europa League winnen. Ons doel is zover mogelijk te komen. Dus waarom zou dat niet de finale zijn?'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen