Hiddink smacht naar eerste zege: 'Zitten in een dalletje'

Ook na het bezoek van hekkensluiter Alania wacht FC Anzhi nog steeds op de eerste zege van 2013. Trainer Guus Hiddink ziet de tegenvallende resultaten als een onderdeel van het groeiproces.

Hiddink smacht naar eerste zege: 'Zitten in een dalletje'

'Ik hou er niet van, maar dit keer was duidelijk dat het geluk niet aan onze kant stond. Ik denk dat we dicht bij een zege waren. We hebben kansen gecreëerd, de paal en de lat geraakt', zei Hiddink na het doelpuntloze gelijkspel tegen hekkensluiter Alania Vladikavkaz.

Door het nieuwe puntenverlies is van de titelkansen niet veel meer over. FC Anzhi, voor de winterstop nog tweede met slechts twee punten achterstand op koploper CSKA Moskou, dreigt zelfs naast kwalificatie voor de voorronde van de Champions League te grijpen.

Hiddink houdt hoop ondanks de slechte resultaten in 2013. FC Anzhi hield sinds de hervatting slechts twee punten over aan vier duels. 'Natuurlijk zijn we nog in de race voor de Champions League. Inderdaad moeten we punten gaan pakken, maar ik noch mijn spelers zijn de motivatie verloren om te strijden voor een plek voor dat toernooi.'

De Nederlandse coach houdt voor dat FC Anzhi pas sinds 2009 weer op het hoogste niveau speelt. 'Ik begrijp dat iedereen naar een overwinning smacht, maar het is ook goed om te bedenken waar we stonden, waar we vandaan komen en wat ons pad kruiste om weg te komen uit de lagere divisies.'

'Het groeiproces gaat altijd met ups en downs. We zitten nu in een dalletje en daar moeten we uit zien te klimmen', aldus Hiddink. Volgende week kan dat gebeuren tegen nummer dertien Volga Nizhny Novgorod.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen