'Verrader' Sarri negeert Napoli in jacht op 'eerste' prijs in Italië

Reacties

Maurizio Sarri is naar eigen zeggen niet bezig met de sentimenten die in Napels leven in aanloop naar de Coppa Italia-finale van woensdagavond. Wel stoort de trainer van Juventus zich aan de verhalen dat hij in Italië nog nooit een prijs heeft gewonnen.

'Verrader' Sarri negeert Napoli in jacht op 'eerste' prijs in Italië
© Pro Shots
Napoli
Napoli
ns
0 - 0
Juventus
Juventus

Sarri won vorig seizoen met Chelsea nog de Europa League, maar in al die jaren dat hij als trainer actief was in de hogere en lagere divisies in Italië hield de 61-jarige oefenmeester nog nooit een beker in de lucht. In december verloor hij met Juventus nog de strijd om de Italiaanse Super Cup van bekerwinnaar Lazio. Woensdagavond kan Sarri een nieuwe poging wagen, als hij zijn ploeg in de bekerfinale langs zijn oude club Napoli loodst.

Dat werd natuurlijk ook aangestipt in Italiaanse media. Sarri vindt het niet helemaal terecht. 'Het irriteert mij een beetje als ik hoor dat ik in Italië niks heb gewonnen, omdat ik acht keer ben gepromoveerd. Dat is misschien iets kleins in vergelijking met de Champions League of de Scudetto, maar het is niet makkelijk', vertelde de voormalig trainer van onder meer Empoli, dat hij in 2014 aan promotie naar de Serie A hielp, op zijn perspraatje.

In zijn drie jaar durende periode bij Napoli kon Sarri die club ook niet aan prijzen helpen. Dat hij vervolgens via Chelsea bij het in Zuid-Italië gehate Juventus terechtkwam, wordt hem in Napels niet in dank afgenomen. Dat bleek eerder deze week wel toen Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis de verhoudingen nog maar eens op scherp zette door geen goed woord over te hebben voor de manier waarop Sarri in in 2018 zijn vertrek 'forceerde'.

Sarri wilde er geen woorden aan vuil maken. 'Ik ben niet bezig met Napoli, ik ben blij dat we in de finale staan.' Het is voor de spelers van Juventus immers een beloning voor het lange wachten, aldus Sarri. 'Het is altijd belangrijk om prijzen te winnen en we willen de beker graag in de lucht tillen. We zaten drie maanden in lockdown voordat we deze wedstrijden konden spelen. Nu moeten we iets extra's brengen om zo veel mogelijk prijzen te pakken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.