Juve overleeft duel van Ronaldo-misser en karatetrap Rebic

Reacties

Juventus heeft vrijdag ten koste van AC Milan de finale van het toernooi om de Coppa Italia bereikt. Milan kreeg al vroeg een rode kaart vanwege een karatetrap van Ante Rebic, maar hield lang stand. Uiteindelijk bereikte Juve op basis van uitdoelpunten de eindstrijd in een duel waarin Cristiano Ronaldo een strafschop miste.

Juve overleeft duel van Ronaldo-misser en karatetrap Rebic
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 0
AC Milan
AC Milan

Net geen vier maanden na de vorige ontmoeting (13 februari) stonden Juventus en AC Milan tegenover elkaar voor de return in de halve finale. In Milaan werd het 1-1 en dus moest AC Milan sowieso scoren in Turijn om de finale te bereiken. Daar kregen de bezoekers echter nauwelijks de kans toe. Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, was oppermachtig en kreeg al in de tweede minuut een kans via Douglas Costa, die net naast schoot.

Penalty
Na een kwartier kreeg Juventus een uitgelezen kans om de score te openen toen de bal op de stip ging. Scheidsrechter Daniele Orsato zag het eerst niet, maar werd door de VAR gewezen op een handsbal van Andrea Conti. Na het zien van de beelden kon hij niet anders dan naar de stip wijzen. Ronaldo stond vol vertrouwen achter de bal, maar via doelman Gianluigi Donnarumma en de paal ging de bal niet in het doel.

Een tegenvaller voor Juventus, maar Milan kreeg vliegensvlug een veel grotere klap. Letterlijk gezien was die klap voor Juventus-verdediger Danilo, want hij werd na zeventien minuten geraakt door Rebic. De huurling van Eintracht Frankfurt kwam hij een duel om de bal op krankzinnige wijze met hoog geheven been in en velde Danilo met een karatetrap. Orsato gaf Rebic vervolgens direct rood. Juventus bleef daarna de betere ploeg, maar op een kans voor Blaise Matuidi (redding Donnarumma) na kwam Milan voor rust ook niet echt in gevaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wissels
Ook in de tweede helft kwam Juventus niet door de defensie van Milan heen en trainer Maurizio Sarri zag dat ook. Hij bracht na ruim een uur liefst drie wissels in het veld om voor nieuwe impulsen te zorgen. Het probleem leek voor de trainer op het middenveld te liggen, want Sami Khedira en Adrien Rabiot kwamen erin voor Miralem Pjanic en Matuidi. Voorin verving Federico Bernardeschi Douglas Costa.

De 0-0 stand hielp niet mee voor de aantrekkelijkheid van het duel. Voor Juve was 0-0 namelijk genoeg voor een plek in de finale, terwijl Milan met tien man moeite had om tot kansen te komen. Voor de thuisploeg zorgde De Ligt ook nog een aantal keer voor dreiging met kopballen uit standaardsituaties. Een misser van Rabiot belandde nog bijna in het doel, maar Donnarumma tikte de bal over. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Juventus neemt het woensdag in de negentiende bekerfinale uit de clubhistorie op tegen Napoli of Internazionale. Die ploegen staan zaterdag tegenover elkaar in de halve finale. Daarna, vanaf 20 juni, wordt de Serie A hervat. Juve speelt op maandag 22 juni uit tegen Bologna.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.