Verleden Simeone en Ronaldo opgerakeld in aanloop naar kraker

Reacties

Natuurlijk ging het in aanloop naar het duel tussen Atlético Madrid en Juventus over het krankzinnige tweeluik van vorig seizoen, toen Cristiano Ronaldo zijn ploeg eigenhandig naar de kwartfinale van de Champions League schoot. Woensdagavond treffen beide teams elkaar opnieuw.

Verleden Simeone en Ronaldo opgerakeld in aanloop naar kraker
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 2
Juventus
Juventus

Hoe Diego Simeone Ronaldo deze keer denkt te gaan beteugelen? De Atlético-trainer moet het antwoord schuldig blijven, zo stelt hij zelf tijdens de persconferentie voorafgaand het treffen. 'Het is moeilijk om je voor te bereiden op een speler als Cristiano. Hij is echt een beest, iemand die maar aan de lopende band blijft scoren. Als hij opduikt rondom ons doel is het altijd gevaarlijk.'

Angstgegner
De angst bij Simeone is begrijpelijk, want Ronaldo kan duizelingwekkende statistieken overleggen als het gaat om onderlinge confrontaties met het Atlético van Simeone. In 33 wedstrijden maakte hij liefst 25 treffers. De treffer in de Champions League-finale van 2014 van de Portugees zal Simeone waarschijnlijk nog altijd op zijn netvlies staan.

Na een 0-1 voorsprong van Atlético maakte Sergio Ramos diep in blessuretijd de gelijkmaker, waarna Ronaldo in de verlenging het lot van de ploeg van Simeone bezegelde en tekende voor de 4-1. Real Madrid legde daardoor beslag op La Decima, de tiende Champions League-winst in de clubhistorie.

Cojones
Vorig seizoen baarde Simeone opzien door in de thuiswedstrijd tegen Juventus een obsceen gebaar te maken tijdens het vieren van de tweede treffer van Atlético. Iets waarvoor hij later nog een boete van 20.000 euro van de UEFA voor zou krijgen. Later zei de Argentijn dat hij met het zogeheten 'cojones-gebaar' wilde laten zien dat zijn ploeg 'een groot karakter heeft'.

Tijdens de return nam Ronaldo nog wraak op Simeone door na zijn derde en winnende treffer – waardoor uitschakeling van Atlético zo goed als een feit was - een soortgelijk gebaar te maken. Daar wil Simeone niet te zwaar aan tillen, zo vertelde hij toen het journaille hem vroeg naar die geschiedenis met Ronaldo. 'Dat ligt achter ons. Ik denk dat hij dat deed omdat hij zich op dat moment hetzelfde voelde als ik, toen wij scoorden.'

Morata
Atlético moet zich revancheren zonder Álvaro Morata. De spits ontbreekt bij de Madrilenen wegens een hamstringblessure. Doelman Jan Oblak en aanvaller João Félix zijn fit genoeg om te kunnen spelen.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Meer D. Simeone
Meer over D. Simeone
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.