'Cojones-gebaar' Simeone krijgt nog een staartje

Reacties

De UEFA is een onderzoek gestart naar de opmerkelijke manier van juichen van Diego Simeone tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Atlético Madrid en Juventus (2-0).

'Cojones-gebaar' Simeone krijgt nog een staartje

'Ik wilde op dat moment laten zien hoe ik me voelde, laten zien dat dit team cojones heeft', legde Simeone zijn obscene juichgebaar bij de 1-0 van José María Gimenéz uit. Ofwel: zijn team heeft ballen. De Argentijnse coach gaf na de gewonnen wedstrijd in de achtste finale van de Champions League wel meteen toe dat zijn manier van juichen niet netjes was.

'Maar ik voelde dat ik dat moest doen. Het was niet bedoeld richting Juventus, maar naar onze eigen fans. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan de mensen die hier aanstoot aan nemen, maar het kwam uit mijn hart.' Zijn excuses blijken voor de UEFA niet voldoende. Het gebaar is volgens de Europese voetbalbond in strijd met de ethisch code, loyaliteit, integriteit en sportiviteit die de UEFA nastreeft.

Allegri
Overigens moet op basis van die principes ook collega-trainer Massimiliano Allegri vrezen voor straf. De coach van Juventus wordt verantwoordelijk gehouden voor de vertraging van de aftrap in de tweede helft. Terwijl de spelers van Atlético Madrid al op het veld stonden, lieten die van Juventus langer dan gewenst op zich wachten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.