Simeone verklaart obsceen juichgebaar: 'Dit team heeft ballen'

Reacties

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone staat bekend als een coach vol vuur en passie. De manier waarop hij zijn blijdschap toonde in het gewonnen Champions League-duel met Juventus heeft de Argentijn echter doen besluiten om 'sorry' te zeggen.

Simeone verklaart obsceen juichgebaar: 'Dit team heeft ballen'

Atlético deelde woensdag een gevoelige tik uit aan Juventus door het heenduel in de achtste finale met 2-0 te winnen. Na die eerste goal was er een opvallend moment. Simeone vierde die treffer door zich om te draaien naar de tribune, om vervolgens met twee handen naar zijn kruis te grijpen (zie tweet onderaan). Zo'n soort juichgebaar maakte hij in zijn tijd als speler van Lazio ook al eens.

'Het was niet netjes, dat geef ik toe', zo sprak hij woensdagavond tegenover Sky Sport Italia. 'Maar ik voelde dat ik dat moest doen. We hebben keihard gevochten, Diego Costa heeft bijvoorbeeld alles gegeven terwijl hij niet helemaal fit was. Ik wilde op dat moment laten zien hoe ik me voelde, laten zien dat dit team cojones heeft. Het was niet bedoeld richting Juventus, maar naar onze eigen fans. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan de mensen die hier aanstoot aan nemen, maar het kwam uit mijn hart.'

Ondanks de ruime zege waant Simeone zich nog niet in veilige haven. 'We hebben slim gespeeld tegen een grandioos team vol geweldige spelers', was hij lovend over Juventus. 'Dit is een prima resultaat, maar wij weten als geen ander dat we in Turijn een geweldig team, een grote club en een groot kampioen gaan treffen. We zullen in de return volop pijn gaan lijden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Waar Ronaldo zijn vingers liet zien, toonde Atlético Madrid ballen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.