Simeone boos over speelschema: 'Dit is een gebrek aan respect'

Reacties

Voor Atlético Madrid is een belangrijke week aangebroken, met zondag de derby tegen Real Madrid en woensdag de strijd tegen Athletic Bilbao in de halve finale van de Spaanse beker. Na de zege van Rayo Vallecano op woensdagavond maakte Diego Simeone zich boos over het speelschema.

Simeone boos over speelschema: 'Dit is een gebrek aan respect'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Athletic Bilbao komt in de competitie vrijdag al in actie, thuis tegen Real Mallorca. Atlético Madrid speelt twee dagen later, bovendien pas om 21.00 uur. Een vrijdagavondwedstrijd was uiteraard geen optie voor Atlético, dat woensdag dus nog aan de bak moest, maar Simeone begrijpt niet waarom de bekerwedstrijd van komende woensdag niet met in ieder geval een dag verplaatst kon worden.

Op de persconferentie van woensdagavond ontplofte Simeone toen het speelschema ter sprake kwam. 'Ik bekijk dit als een fan', zei de coach. 'Ze respecteren de supporters gewoon niet. Als de Spaanse bond beslist dat een ploeg 48 uur langer de tijd krijgt om zich voor te bereiden op een wedstrijd in de halve finale van het bekertoernooi, dan lijkt mij dat oneerlijk.'

'Wat is het verschil tussen voetballen op woensdag of op donderdag? Dat is er niet', vervolgde Simeone. 'Maar ze willen er gewoon niks aan veranderen. Dat is een gebrek aan respect. We willen ons op de beste manier presenteren. Als het ene team dan vijf dagen de tijd heeft om zich voor te bereiden en het andere team drie dagen, dan word ik boos.'

In de halve finales van de Copa del Rey spelen de deelnemers overigens twee keer tegen elkaar. Woensdag is de heenwedstrijd in Madrid; op 29 februari is de return in Bilbao. 

Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.