Memphis helpt Atlético op valreep aan drie punten

Reacties

Memphis Depay is woensdag goud waard gebleken voor Atlético Madrid. Vlak voor tijd maakte de aanvaller de winnende treffer in het La Liga-duel met Rayo Vallecano.

Memphis helpt Atlético op valreep aan drie punten
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 1
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Net als zondag tegen Valencia - toen hij ook al scoorde - verscheen Memphis aan de aftrap bij De Rojiblancos. De bijna dertigjarige Oranje-international liet zich in minuut 21 voor het eerst gelden door uit de draai met links over te schieten. Het was de eerste vorm van dreiging bij de thuisploeg, waar Arthur Vermeeren debuteerde als basisspeler en Antoine Griezmann aanvankelijk rust werd gegund.

Tien minuten voor rust incasseerde Rayo Vallecano alsnog de openingstreffer: Reinildo kopte raak uit een vrije trap van Rodrigo Riquelme. De VAR checkte de goal grondig, want het had er de schijn van dat de verdediger zich bezondigde aan shirtje trekken. Verrassend snel sloegen de bezoekers terug. Na een fraaie aanval, waarbij Atlético wel erg veel ruimte schonk, rondde Álvaro García af.

Zonder de gewisselde Vermeeren probeerde de thuisploeg na de hervatting de voorsprong te heroveren, maar pas na de entree van Griezmann kreeg Rayo Vallecano het lastig. Memphis leek het elftal van Diego Simeone over het dode punt heen te helpen, maar had vlak voor tijd heel veel pech dat zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Er was sprake van millimeterwerk.

Bij het ingaan van de blessuretijd sloeg onze landgenoot alsnog toe. Memphis kwam knap voor zijn man en kon daarmee het voorbereidende werk van Griezmann bekronen. Zo nestelen de Madrilenen zich weer op plaats drie met evenveel punten als Barcelona, dat eerder op de dag won van Osasuna.

Zondagavond gaat Atlético op bezoek bij Real Madrid in La Liga. Het wordt al de derde ontmoeting tussen de stadgenoten in 2024. Real won in de Super Copa, Atlético triomfeerde in de Copa del Rey.

Bekijk het afgekeurde doelpunt van Memphis:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk de goedgekeurde goal van Memphis:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
5
Athletic de Bilbao
34
17
10
7
55-33
+22
61
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.