Memphis bekroont basisplaats met eerste La Liga-doelpunt sinds augustus

Reacties

Memphis Depay heeft een geslaagde week in stijl afgesloten. De aanvaller van Atlético Madrid mocht zondag tegen Valencia weer eens in de basis beginnen en bekroonde dat met een doelpunt. Voor Memphis was het zijn eerste competitietreffer sinds eind augustus.

Memphis bekroont basisplaats met eerste La Liga-doelpunt sinds augustus
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 0
Valencia
Valencia

Memphis schoot Atlético donderdag ten koste van Sevilla naar de halve finale van de Copa del Rey. Dat leverde de 29-jarige aanvaller een basisplaats op tegen Valencia. Diego Simeone gaf Memphis de voorkeur boven Álvaro Morata en Ángel Correa. De Nederlander zette Antoine Griezmann in de openingsfase voor het doel, maar de Franse aanvaller schoot op het lange lijf van Giorgi Mamardashvili.

Op slag van rust liet Griezmann zich alsnog zien. Met een fijne steekbal stelde de sterspeler Samuel Lino in staat de openingstreffer aan te tekenen. Valencia trok na de pauze wat meer naar voren, maar dat sorteerde weinig effect. Binnen het uur luisterde Memphis zijn basisplaats op met een doelpunt. De Oranje-international zette zijn hoofd tegen een voorzet van Nahuel Molina en verdubbelde de score. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Valencia kwam het doelpunt van Memphis, zijn eerste in La Liga sinds 28 augustus, niet meer te boven. De bezoekers wonnen de laatste vier duels, maar konden in de Spaanse hoofdstad geen vuist maken. Atlético Madrid klimt door de zege over Barcelona naar de derde plaats. Valencia blijft steken op de achtste plaats.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.