Vergeten Schweinsteiger goud waard, stunt Sutton

Manchester United heeft zich probleemloos geplaatst voor de vijfde ronde van het toernooi om de FA Cup. De ploeg van José Mourinho maakte geen fout tegen Wigan Athletic: 4-0.

Met Timothy Fosu-Mensah in de basis - hij kreeg onder meer te maken met EK-cultheld Will Grigg - kwam United op slag van rust op voorsprong. Bastian Schweinsteiger (foto) startte voor het eerst dit seizoen in de basis bij de Engelse topclub en stond met een panklare voorzet aan de basis van de 1-0 van Marouane Fellaini, die bij de tweede paal instormde en doelman Jakob Haugaard passeerde met een kopbal.

Mourinho gaf Anthony Martial tegen Wigan de kans om zich te bewijzen als spits en de Fransman stelde zijn manager niet teleur. Na een fraaie dribbel gaf hij de bal perfect voor. Chris Smalling hoefde alleen zijn hoofd nog tegen de bal te zetten: 2-0. Wigan probeerde met het inbrengen van Yanic Wildschut nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar slaagde daar niet in. Na een snelle uitbraak tikte Henrik Mkhitaryan zelfs nog de 3-0 binnen op aangeven van Martial, voordat Schweinsteiger met een halve omhaal de eindstand op 4-0 bepaalde.

Sutton United - Leeds United 1-0
Het bekersprookje van de amateurs van Sutton United duurt voort. De Engelse vijfdedivisionist zorgde voor een gigantische stunt door Championship-club Leeds United uit te schakelen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam zes minuten na rust op naam van Jamie Collins, die een strafschop benutte. Tot overmaat van ramp eindigde Leeds het duel met tien ma nadat Liam Cooper acht minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.