FA Cup-blamage maakt dramaweek Liverpool compleet

Drie dagen na het mislopen van de League Cup-finale is Liverpool ook in het FA Cup-toernooi tegen uitschakeling aangelopen. Het een divisie lager spelende Wolverhampton Wanderers stuntte in de vierde ronde op Anfield: 1-2.

Wolves is met de achttiende plaats in het Championship nu niet bepaald bezig aan een sterk seizoen. De ploeg die eerder deze maand ook Stoke City op eigen veld al verraste (0-2), toonde zich zaterdag in Liverpool echter slagvaardig. Binnen een minuut kopte Richard Stearman bij de tweede paal raak uit een vrije trap van Hélder Costa.

Net als afgelopen woensdag tegen Southampton (0-1) ontbeerde het Liverpool aan stootkracht om de vroege achterstand recht te zetten. De ploeg van manager Jürgen Klopp grossierde weliswaar in balbezit, maar kreeg in de eerste helft geen enkel schot tussen de palen. Een rollertje van invaller Philippe Coutinho na rust ging de boeken in als eerste poging op doel.

Georginio Wijnaldum, hier in duel met doelpuntenmaker Richard Stearman, begon in de basis bij Liverpool.

Wolves was in de tegenstoot veel doelgerichter. Onder druk van de meeverdedigende Ben Woodburn (17) schoot Hélder Costa de bal in de tiende minuut nog naast bij een tegenstoot, maar in de 41ste minuut was het na een vlijmscherpe counter wel raak. Andreas Weimann rondde af door doelman Loris Karius te omspelen: 0-2. Die klap kwamen de mannen van Klopp niet meer te boven.

De twintigjarige keeper Harry Burgoyne kreeg na het inbrengen van Daniel Sturridge en Emre Can iets meer te doen, maar pas in de slotfase was het alle hens aan dek voor Wolves nadat Divock Origi van dichtbij 1-2 had gezorgd. Het was te laat om de uitschakeling, en de derde nederlaag in een week tijd, te voorkomen. Jon Dádi Bödvarsson gaf de stunt van Wolves zelfs bijna nog extra cachet.

Daarmee heeft Liverpool in een week tijd alle kansen op eremetaal verspeeld. In de Premier League is de achterstand op koploper Chelsea immers al gegroeid tot tien punten na de 2-3 thuisnederlaag van vorige week zaterdag tegen Swansea City. De maand januari leverde tot nu pas één overwinning op: de replay in de vorige ronde van het FA Cup-toernooi tegen Plymouth Argyle: 0-1.