Chelsea en Aké kennen geen problemen met Brentford

Chelsea heeft zaterdag eenvoudig de volgende ronde van het FA Cup-toernooi bereikt door Brentford te verslaan: 4-0. Manager Antonio Conte stuurde grotendeels zijn B-keus het veld in, onder wie Nathan Aké.

Zo kregen middenvelder Cesc Fàbregas, aanvallende middenvelder Ruben Loftus-Cheek en centraal achterin John Terry speelminuten. Aké, die deze maand werd teruggehaald na een verhuurperiode aan AFC Bournemouth, begon in de basis als linkshalf in de 3-4-3-formatie van Conte. Kersverse aankoop Florian Jozefzoon van Brentford was er nog niet bij.

Chelsea had geen moeite om de bezoekers uit het Championship over de knie te leggen. Na ruim twintig minuten spelen stond er al een comfortabele 2-0 op het scorebord. Eerst krulde Willian een vrije trap over de muur in het doel en niet veel later zorgde Pedro voor de tweede treffer na een mooie pass van Michy Batshuayi.

Hoewel Brentford na rust nog pogingen waagde om de aansluitingstreffer te maken, kwam Chelsea niet meer in de problemen. In de omschakeling scoorden de Londenaren zelfs voor de derde keer. Pedro leidde een counter in en zag de vrijstaande invaller Branislav Ivanovic naast zich. De aanvaller legde af en Ivanovic schoot raak. In de slotfase benutte Batshuayi nog een strafschop, waardoor de schade voor Brentford nog groter werd: 4-0.

De meeste sterkhouders van Chelsea konden wel wat rust gebruiken. Aanstaande dinsdag treden zij op Anfield Road aan in de Premier League-topper tegen Liverpool. Koploper Chelsea heeft een voorsprong van acht punten op nummer twee Arsenal.