Scorende Janssen heeft aandeel in wederopstanding Spurs

Tottenham Hotspur is zaterdag ontsnapt aan een gigantische flater in het toernooi om de FA Cup. Wycombe Wanderers, actief op het vierde niveau van Engeland, leidde vlak voor tijd nog met 2-3, maar verloor uiteindelijk met 4-3 van het tiental van de Londenaren.

Vincent Janssen speelde een belangrijke rol bij Tottenham Hotspur. De spits, die de laatste weken vaker op de tribune dan op de bank zat, viel direct na rust in en nam de 2-2 voor zijn rekening door een strafschop te benutten die hij zelf had versierd. Ook bij het winnende doelpunt van Heung-Min Son had de Oranje-international een belangrijk aandeel.

In de eerste helft wist Tottenham niet wat het overkwam. Paul Hayes zorgde na een afgeketste hoekschop met een rake volley voor de 0-1 in de 23ste minuut. Nog geen kwartier later maakte diezelfde Hayes de 0-2 door geen fout te maken vanaf elf meter.

Manager Mauricio Pochettino greep in de rust in door Georges N'Koudou naar de kant te halen en Janssen het veld in te brengen. De prima invalbeurt van de Nederlander gaf Spurs nieuwe energie. Heung-Min Son maakte na een uur vanuit een moeilijke hoek de aansluitingstreffer, voordat het vier minuten later 2-2 werd via Janssen.

Een kwartier voor tijd kreeg Tottenham een tegenvaller te verwerken. Kieran Trippier raakte geblesseerd, terwijl Pochettino al drie keer gewisseld had. Het kwam de thuisploeg duur te staan, want tien minuten voor tijd was het de 36-jarige invaller Garry Thompson die de 2-3 voor zijn rekening nam.

Wycombe leek op weg naar een gigantische stunt, maar in de laatste minuten ging het toch nog mis. De ingevallen Dele Alli tekende voor de gelijkmaker. Janssen was met een kopbal dichtbij de 4-3, die in de zesde minuut van de extra tijd toch nog viel via Son. De Zuid-Koreaan maakte na een combinatie met Janssen zijn tweede en hielp Tottenham daarmee verder in de strijd om de FA Cup.