Verbazing over prijs voor Malen: 'Ik zal eens contact opnemen met de UEFA'

Reacties

Borussia Dortmund won woensdag met 0-1 van Newcastle United en Donyell Malen werd door de UEFA gekozen tot Man van de Wedstrijd. Dat zorgde voor verbaasde blikken: zelfs bij ploeggenoten. Doelman Gregor Kobel grapte zelfs dat hij contact met de Europese bond wilde opnemen.

Verbazing over prijs voor Malen: 'Ik zal eens contact opnemen met de UEFA'
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
0 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Kobel was volgens de Duitse journalisten een van de betere spelers op het veld en de keeper had zelf ook wel een goed gevoel aan zijn optreden overgehouden. De UEFA zag Malen echter als uitblinker en zette de Nederlander in de stromende regen in het zonnetje.

'Ik denk dat ze niet zo van keepers houden', zei Kobel na afloop tegen Sport1. Hij zei het lachend, maar het zat hem blijkbaar toch wel wat dwars. 'Het zou leuk zijn als ik die prijs een keertje zou winnen. Tot nu toe is het me op een of andere manier nooit gelukt, zelfs niet als ik uitblink. Maar het is wat het is. Ik zal ermee moeten omgaan.' Om vervolgens snel toe te voegen: 'Maar aan Donny: ik gun het mijn ploeggenoten altijd.'

Bij DAZN sprak Kobel opnieuw over het mislopen van de prijs. 'Ik zal eens contact opnemen met de UEFA. Ik denk dat ik het maar eens bespreekbaar moet maken', knipoogde hij. Vervolgens, serieuzer: 'Nee, het is oké. Ik probeer gewoon altijd mijn team te helpen.'

Sport1 had wel begrip voor de verbazing van Kobel. Het medium beoordeelde de keeper als de beste Dortmund-speler en gaf in totaal zelfs acht spelers een hoger cijfer dan Malen. De Nederlander deed tot twaalf minuten voor tijd mee en werd toen vervangen door Niklas Süle. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd overigens gemaakt door Felix Nmecha, op aangeven van Nico Schlotterbeck.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.