Veelzeggende reactie 'toeschouwer' Flick op nieuws over vertrek Boateng

Reacties

Na tien jaar komt er binnenkort een einde aan het verblijf van Jérôme Boateng bij Bayern München. Volgens technisch directeur Hasan Salihamidzic kon de 32-jarige verdediger zelf begrip opbrengen voor dat besluit, maar trainer Hansi Flick leek er minder blij mee te zijn.

Veelzeggende reactie 'toeschouwer' Flick op nieuws over vertrek Boateng
© Pro Shots

Salihamidzic maakte woensdagavond rondom de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain (2-3) bekend dat Boateng na dit seizoen mag vertrekken. Zijn contract wordt niet verlengd. 'Ik heb het aan Jérôme uitgelegd. Hij kon er begrip voor opbrengen', liet de Bosniër weten tegenover het Duitse Sky.

Op de persconferentie na afloop werd Flick met dat nieuws geconfronteerd. Hij kreeg de vraag wat hij van de timing vond van de bekendmaking. 'Die vraag beantwoord ik niet', beet de trainer van Bayern wijselijk op zijn tong. 'Ik moet professioneel antwoord geven op de vragen, maar niet alles beantwoorden, omdat ik dat ook niet wil.'

Flick moest vervolgens even naar woorden zoeken om uit te leggen waarom hij geen antwoord wilde geven op de vraag. 'Ik moet ook een beetje toeschouwer zijn, dat hoort ook bij het trainersvak', luidde zijn veelzeggende reactie. Volgens Duitse media is het een signaal dat de trainer niet blij is met de beslissing en het moment waarop die bekend is gemaakt.

Voordeur
Met Boateng verliest Bayern een van zijn langst dienende spelers. De Duitse verdediger kwam in 2011 over van Manchester City, speelde sindsdien 355 officiële duels en won onder meer acht landstitels en twee keer de Champions League. Salihamidzic: 'Hij weet dat hij bij Bayern door de voordeur vertrekt, waar mogelijk ook met titels.'

Het is niet de eerste keer dat Flick en Salihamidzic niet op een lijn lijken te zitten wat het technisch beleid bij Bayern betreft. De Duitse recordkampioen speelde al in op het vertrek van Boateng, woensdag invaller tegen PSG, door Dayot Upamecano voor komend seizoen over te nemen van RB Leipzig. Ook David Alaba loopt na dit seizoen transfervrij de deur uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.